DIY Syötävät jäätelökupit suklaasta!

Arjen luxusta. Kun pienet saadaan yöunille, on pieni hetki omaa aikaa. Yhteistä aikaa. Tänään käytimme sen nauttien hyvästä leffasta ja tietenkin tilanteeseen sopivasta herkuttelusta. 

Törmäsin jokin aika sitten youtubessa tähän ohjeeseen ja olen odottanut suklaat kaapissa uuden kameran saapumista, että pääsen kokeilemaan tätä ohjetta. Ja kyllä kannatti. Tosin epäonneakin oli matkassa. En ymmärtänyt että suklaata pitää olla PALJON, tein siis kolme kuppia ja käytin siihen puoli levyä suklaata. Se oli aivan liian vähän ja se näkyy kuppien ulkonäössä. Kun suklaata on tarpeeksi, pallo on helppo dipata siihen ja näin ollen jälki on paljon siistimpää. Minä kaavin loput suklaat nuolijalla ja jälki on sen mukaista. Toinen huomio minkä tein oli se, että älä missään nimessä aloita projektia, ennen kuin sula suklaa on jäähtynyt. Onnistuin varovaisuudesta huolimatta räjäyttämään yhden pallon ja vaikka käytössä olikin pienet vesi-ilmapallot, niin sula suklaa räjähti pitkin pöytää… Ja kaappeja… Ja tiskikonetta… Ja lamppua… Ja lattiaa… Laitan loppuun siistityn kuvan tapauksesta. Muutoin sanon vaan, että tosi helppo ja herkullinen idea! Mikä ihana tapa kruunata äitienpäivälounas tai tarjota kylään tulevalle ystävälle tai nauttia ihan vaikka omassa ylhäisessä yksinäisyydessään samalla kun katsoo Emmerdalea!

Tästä linkki alkuperäiseen ohjeeseen!

TARVITSET:

1 ilmapallo per syöjä (ja muutama varalle jos puhkeaa!!!)

Lempi suklaatasi (1 levy/4kuppia)

Lempi jäätelöäsi

Ja jäätelön kanssa vaikka marjoja/hilloa/kinuskikastiketta/mitä vaan!!

(Itse käytin maitosuklaata kuppeihin, mango-jogurttijäätelöä ja mangon palasia!)

Sulata suklaa vesihauteessa täysin sulaksi. Voit myös käyttää mikroa 5 sek kerrallaan ja sekoita joka välissä. Kun suklaa on täysin sulaa, jätä se jäähtymään hetkeksi. Ota sillä välin leivinpaperi pöydälle ja puhalla tarvittava määrä ilmapalloja. 

Ota ruokalusikalla sulaa suklaata ja tee leivinpaperin päälle kasoja. Pyöräytä kasat ympyrän muotoisiksi. Näistä tulee kuppeihin ”jalat” minkä ansiosta kuppi pysyy pystyssä. Kokeile suklaamassaa sormella, jos massa on jäähtynyt, ota ilmapallon renksusta kiinni ja paina pallo kevyesti suklaamassaan. Nosta pallo ja anna hieman valua. Nosta leivinpaperille ”jalan” päälle kuivumaan. Toista kunnes haluttu määrä kuppeja on valmiina. Huomasin että huoneenlämmössä kuivaminen vei tunteja, joten nostin kupit jääkaappiin hyytymään loppuun. 

Kun suklaa on kokonaan hyytynyt, poksauta pallot neulalla. Kerää ilmapallon riekaleet pois. Laita jäätelöpallot ja haluamasi koristeet kuppiin ja nauti heti! Jos haluat kupin pysyvän kasassa tarjoilun ajan, vältä lämpimiä/kuumia kastikkeita, ne tekee rei’än kuppiin.

Dippaa reilusti suklaaseen!

Jääkaapissa suklaa hyytyy nopeammin.

Poksauta ilmapallo neulalla, kun suklaa on hyytynyt!

Tässä vielä siivottu versio räjähdyksen jälkeen!

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Syötävät jäätelökupit suklaasta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X