DIY: Taulu väriliituja sulattamalla.

Jälleen kerran löysin idean Pinterestistä, ja jälleen kerran se oli sellainen mikä piti päästä kokeilemaan. Väriliitujen sulattaminen hiustenkuivaajalla.

Piirsin taulupohjaan lyijykynällä hahmon ja vedin sen tussilla mustaksi. Tämän jälkeen kiinnitin liimalla väriliidut taulun yläosaan ja sulatin ne taulun ollessa pystyasennossa, että sula väriliitu pääsi valumaan taulua pitkin alas.

Tämä taulu muuttui matkalla kokeiluversioksi, sillä en osannut ennakoida sen ”synkkyyttä”. Ostin siis halvimman liitupakkauksen mikä ikäväkseni sisälsi enemmän tummia, kuin vaaleita värejä ja näin ollen taulusta tuli aika synkkä. Lisäksi halusin kokeilla juuri tuota lopputulosta niin, että liidut on kiinnitetty kiinni pohjaan.

Seuraavaan versioon en aio kiinnittää väriliituja kiinni ollenkaan, vaan aion käyttää kirkkaita värejä ja ”räsikiä” niitä sinne tänne.

Muutamia huomiota tauluntekijälle:

Ensinnäkin taulu pitää pitää pystyssä, että värit pääsevät valumaan alaspäin. Lisäksi taulun kulmaa kannattaa muuttaa teon aikana, se määrittelee miten ja millä vauhdilla väri valuu alaspäin.

Lisäksi värejä kannattaa sulattaa sektori kerrallaan, että värit pääsee valumaan kunnolla loppuun asti. Värien rataa voi muuttaa puhaltamalla niitä hiustenkuivaajalla eri suuntiin. Näin itse tein sateenvarjon kohdalla, että sateenvarojon päälta väri niin sanotusti kiersi eikä jäänyt suoraksi.

Kaikki lähiseudut kannattaa suojata, sillä vaikka olisi miten tarkka, värit roiskuvat. Jos värejä roiskuu pinnoille, ne saa kätevästi pyyhittyä sulattamalla väriä hiustenkuivaajalla ja sitten pyyhkimällä talouspaperilla.

Tämä taulu on tosi helppo toteuttaa ja uskon että jo viisivuotias pystyy avustettuna tekemään taidetta vaikka oman huoneen sisustukseen tai lahjaksi.

Tämä on myös edullista, sillä tuo iso canvas-pohja maksoi viisi euroa ja iso värikynäpakkaus alle kolme euroa. Pienemmät taideteokset siis saa vieläkin edullisemmin.

Iso pakkaus värikyniä riitti juuri tähän kokooon. Värejä siis menee yllättävän paljon, jos ne kiinnittää pohjaan. Säästöä syntyy, kun tekee esimerkiksi alla olevan linkin mukaan ja räiskii värejä sinne tänne.

Tässä Pinterestin ideassa (linkki) on käytetty värejä huomattavasti hienommin, kuin omassani. Itsehän siis kiinnitin ne kaikki siihen, mutta tässä niitä on räiskitty kiinnittämättä niitä pohjaan. Aion tehdä tällä tyylillä useamman taulun, sillä idea on aivan ihana ja tätä omaa teostani lukuunottamatta lopputulos aika ihana.

-EDIT- Saamani palautteen johdosta lisään vielä tähän alle vinkkejä tiivistettynä:

 • Suojaa alue jolla teet tätä, jälkien siivoaminen tasosta ei ole mukavaa.
 • Kuumenna vain muutamaa väriä kerrallaan ja anna värien välillä kuivahtaa, ettei värit sula liruksi ja karkaa taulusta.
 • Värien valumisvauhdin voi itse päättää muuttamalla taulun kulmaa. Jos taulu on suoraan pystyssä, värit valuvat kovinta vauhtia.
 • Ne alueet mitkä haluat pitää valkoisena kannattaa suojata teipillä ja leivinpaperilla. Kannattaa käyttää maalarinteippiä, että se ei karkaa kesken työn kuuman ilman voimasta.
 • Taulun kanssa kannattaa olla kärsivällinen. Kun värit ovat valuneet, niitä kannattaa sulatella pitkin matkaa, että ne tulevat ihan alas asti. Ja tosiaan kuten yllä jo sanotaan, niiden kannattaa antaa kuivahtaa välissä hieman, niin niiden hallitseminen on helpompaa.

 

Avainsanat

Kommentit (4)

Todella hieno työ! Laitathan kuvan myös kirkkailla väreillä tehdystä taulusta.
http://westendmum.fi

Joo!! Laitan kyllä kun pääsen tekemään 🙂

Nyt kyllä inspiroiduin! Hieno taulu ☺?

<3

Kommentoi juttua: DIY: Taulu väriliituja sulattamalla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • @laplay_heididi sylitaso tuo rentoutta työntekoon 😍 oon rakastunut! ❤️ Lue lisää blogista! Linkki profiilissa 👌
.
.
.
#sylitaso #laplay #työjuttuja #parastajustnyt #kaupallinenyhteistyö #helpottaaarkea #helpottaatyötä #fruttidimutsi
 • Punaviinisuola on kiva jouluvieminen ja sen valmistaminen on erittäin helppoa. Resepti blogissa, linkki profiilissa 😊👌
.
Redwine Salt. Nice gift And easy to Make 😊👌
.
.
.
#redwine #redwinesalt #wine #punkku #punaviini #punaviinisuola #homemade #easytomake #giftideas #christmas #christmasgiftideas #kotiliesiruoka #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
 • @jenoradesign Jennin ottamat sisaruskuvat ja kokemukset kuvauksista nyt blogissa! Linkki profiilissa 😊👌❤️
.
.
.
#jenoradesign #sisaruskuvaus #sisarukset❤️ #sisaruskuva #valokuvaus #ammattikuvaaja #studiokuvaus #frozenphotoshoot #frozen #elsa #olaf #photoshoot #letitgo #mykids #äipänmurut #lapsenimun #uusipostausblogissa #uusipostaus #newpost #newpostontheblog
 • Juustokakku-piparkakkupallot on joulun paras herkku 😍 Resepti blogissa, linkki profiilissa 👌
.
Cheesecake and gingerbread mini bites 😍❤️
.
.
.
#cheesecake #cheesecakeminibites #cheesecakebites #gingerbread #gingerbreadcrust #christmasfood #christmasdelights #christmas #juustokakku #piparkakku #bakestagram #bakingday #bakedwithlove #tastyfood #foodgrams #foodie #instafoodie #kotiliesiruoka #kotiliesi #fruttidimutsi #uusipostausblogissa #uusipostaus
 • Elsa ja Olaf kävi sisaruskuvissa ihanan @jenoradesign Jennin luona! Huomenna aamulla pääset kurkistamaan blogista meidän kokemukset ❄️❤️❄️❤️❄️
Kiitos Jenni 😍
.
.
.
#jenoradesign #sisaruskuva #sisaruskuvaus #sisarukset❤️ #valokuvaus #valokuvaaja #keskisuomi #laukaa #frozen #elsa #olaf #letitsnow #letitgo #loveit #paraskuvaaja #photography #photoshoot #frozenphoto #frozenphotoshoot #jyväskylä #toivakka #lievestuore #hankasalmi
 • Piparkakkuja 🍪❤️🎅
Gingerbread cookies 🍪❤️🎅
.
.
.
#gingerbread #gingerbreadcookies #pipareita #piparkakku #joulu #joulutulee #bakingday #withkids #bakestagram #bakegram #instafood #instafoodie #foodie #foodgrams #baking #kotiliesiruoka #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
 • Christmas is here ❤️ instead of spruce we have a cypress that Kids decorated ❤️ less than a month away to celebrate The best.time of The year ❤️
.
.
.
#christmas #cypress #xmas #xmasdecor #christmasdecor #joulu #joulukoriste #sypressi #joulukuusi #christmasspruce #christmastree #happyfamily #chrisymasmood #christmasmode #lessthanamonth #jinglebells #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi

fruttidimutsi

X