DIY TaVu – lotto! Joulun hauskin peli!

 

Meillä oli lapsena TaVu – lotto peli ja sitä peliä pelattiin paljon. Peli auttoi meitä lapsia lukemaan ja muodostamaan sanoja, samalla kun se antoi aikuisille mahtavan tilanteen päteä toisilleen murresanoilla.

Pelin idea on se, että jokainen pelaaja nostaa itselleen 6 – 9 tavua eteensä niin että tekstipuoli on ylöspäin. Loput tavut laitetaan keskelle pöytää teksti puoli alaspäin. Jokainen pelaaja kääntää vuorollaan tavun ja se kuka saa nopeiten muodostettua nostetusta tavusta ja oman lautansa tavusta sanan, saa pisteen.

Sanat eivät saa olla erisnimiä ja niiden pitää olla perusmuodossa. Aivo ei käy, aivot käy.

Joskus käy niin ettei tavusta muodostu sanaa. Tällöin Tavu siirretään pöydälle tekstipuoli ylöspäin ja siitä saa pelin edetessä kuka tahansa muodostaa sanan. Kun ensimmäisen pelaajan kaikki tavut loppuvat, lasketaan pisteet ja eniten pisteitä saanut voittaa.

Pelin tekemiseen tarvitset vain kartonkia, kynän ja sakset. Leikkaa kartongista samankokoisia paloja ja kirjoita paloihin tavuja. Näissä kuvissa näkyy tavuja jonkin verran. Samoja tavuja kannattaa myös tehdä pari tai kolme.

 

Kommentit (2)

Onpa kiva idea. Täytyykin testata.

Suosittlen vahvasti <3

Kommentoi juttua: DIY TaVu – lotto! Joulun hauskin peli!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X