DIY: Tee itse teepussit ystävälle!

Talven pimeys ja kylmyys ovat vieneet inspiraationi jonnekin kauas. Vaikka mielenkiintoa käsitöihin ja muihin olisi roppakaupalla, silti en meinaa saada itseäni aloittamaan mitään projektia. Saati että saisin vanhan jutut loppuun. Ideoita olisi pilvin pimein, mutta päädyn kerta toisensa jälkeen touhuamaan jotain muuta. Idea näihin teepusseihin on ollut mielessäni jo kauan, ja alunperin ajattelinkin näitä väkertää jo jouluksi. Se kuitenkin jäi, joten nyt oli korkea aika ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa hommiin. Tämä on kiva lahja ystävälle ja ehkä hieman henkilökohtaisempi, kuin vain ostaa se pussi teetä. Samoin pienellä tuunaamisella näistä saa ihania lahjoja häihin, syntymäpäiviksi tai kylään viemisiksi.

Ostin kangaskaupasta harsokangasta mitä käytin runkona. Kangas on samaa mitä vauvojen harsoihin käytetään. Lankana minulla oli puuvillalankaa. Ostin marketista vahvaa, tuoretta minttua, minkä kuivasin uunissa. Laitoin sekaan valmista sekateetä. Karhulanka olisi omiaan pussien sulkemisvaiheessa, mutta minulla ei sitä ollu valmiiksi, joten käytin samaa puuvillalankaa siihenkin. Keitin pussit kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan ja kuivasin kokonaan ennen kuin täytin ja suljin ne. Kartongista taittelin rasian/pakkauksen niille ja niittasin kiinni. Helppo projekti kaikkiaan!

001 1

Valmiit teepussit ja rasia ovat ystävänpäivän väriset!

001 2

Teksti on tehty tietokoneella.

 

TARVITSET:

Harsokangasta
Ompelukoneen
Puuvillalankaa
Sakset
Neulan ja lankaa
Valmista irtoteetä / Itse kuivattuja yrttejä

VIIMEISTELYYN:

Paperia/kartonkia lappuihin ja pakkaukseen
Liimaa
Nitojan

Leikkaa harsosta haluamasi kokoisia suikaleita. Itse käytin n. 5 x 15cm. Ompele lyhyempiin reunoihin suoraa tikkiä taittaen reuna. Näin se ei pääse purkautumaan. Ompele pitkät reunat suoralla niin että palasesta muodostuu pussi. Tee sama kaikille suikaleille.

Keitä pusseja muutaman minuutin ajan ja kuivata puhtaassa paikassa kuivaksi. Täytä pussit teellä (n. ½ rkl / pussi) ja ompele neulalla ja langalla pussit kiinni. Jätä pitkä naru, mihin saat lapun kiinni. Jos nämä tulee omaan käyttöön, voi pussin ommella kiinni ilman lappuja.

Tulosta / kirjoita haluamasi teksti ja tee laput (esimerkki ohje alla). Liimaa teksti kiinni lappuihin, tee narun päähän pieni lenkki ja niittaa kiinni. Lenkin avulla naru pysyy nitojan niitillä kiinni paremmin.

Tee kartongista pakkaus, koristele ja muista ystävää!

001 3

Määrää muuttamalla saat sopivan vahvuista teetä. Itse pidän vahvasta, joten laitoin testierään 1rkl irtoteetä, missä oli minttua seassa.

 

002

Vahvaa minttua saa markettien yrttihyllyiltä.

 

004

Harsosuikaleet odottamassa ompelua!

 

005

Ompele ensin lyhyet reunat taittaen suoralla ompeleella. Näin saat pusseille siistin yläreunan, eikä kangas purkaudu.

 

006

Teepussien laput.

 

007

Leikkasin kartongista suorakulmioita jotka taitoin. Sitten muotoilin ne sydämen muotoon ja liimasin paperiliimalla tekstilapun kiinni.

 

008+

Kun pussit on keitetty ja kuivattu, on aika lisätä tee pusseihin.

 

009

Mittaa teetä oman maun mukaan. ½ – 1 rkl on aika sopiva.

 

010

Tee narun päähän lenkki, niin saat narun pysymään varmasti lapun sisällä kiinni, kun niittaat sen.

Kommentit (2)

Hmm, muuten ihan kiva idea, mutta harmittaa kun harsot joutuu heittämään roskiin, ei kovin ekologinen materiaali tähän tuunaukseen. Ennemmin sekottelisi oikein hyvän irtoteen, tekisi nätin pussin sille ja ostaisi teepallon siihen kylkeen. :)kiva idea silti tuohon teepussien lappuihin olisi joku pieni aforismi tai lausahdus. 🙂

Joo, kivoja ideoita. Mä mietin kans et jos suodatinpusseista tekisi jotain. Itse en pidä niistä teepalloista, kun niistä väleistä aina karkaa hituloita teen sekaan 😀 Mutta kiitos hyvistä ideoista, tätä täytyy vielä kehitellä 🙂

Kommentoi juttua: DIY: Tee itse teepussit ystävälle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X