DIY Tuunaa kengät sarjakuvilla

DSC_1030

DSC_1034 DSC_1038

Joskus parisen vuotta sitten näin kuvan, missä joku oli tuunannut tekonahkakengät sarjakuvilla tähän tyyliin. Olen siitä asti halunnut kokeilla tätä. Nyt sitten taannoin löysin ihanat pinkit korkokengät 50cnt hintaan kirppikseltä ja heti sen perään 2,5€ mustanaamio-sarjakuvia… Ja siitä se ajatus sitten lähti. Kenkien pinnoissa oli naarmuja ja kulumaa, mutta muuten ne olivat todella moitteettomassa kunnossa. Tämä projekti antoi niille ihan kokonaan uudenlaisen elämän. Ja takuulla ei tule samanlaista paria vastaan!

Näiden teko on helppoa. Valitsin vain sopivia kuvia sarjakuvalehdistä ja leikkasin irti. Sitten levitin pensselillä liimaa haluttuun kohtaan kengästä ja liimailin kuvat kiinni. Tämän jälkeen sarjakuvan pinnan  maalasin liimalla vielä uudelleen, että sille saatiin säänkestävä ”kuori”. Itse käytin vedenkestävää liimaa, koska Suomen sääolot nyt on mitä on. Ylä- ja alareunoihin jäi aukkoja, ne minä maalasin mustalla maalilla, että sarjakuvapuoleen tuli musta-valkoinen yhdenmukaistettu fiilis. Kun kengät olivat kuivuneet, liimasin vielä kontaktiliimalla muutaman mustan ja harmaan timantin eteen. Tosi helppo tapa saada kengille uusi elämä!

DSC_1010 DSC_1004

DSC_1013

Nyt on ollut muodissa kangaskenkiin piirtäminen kangastusseilla ja sitäkin minä meinaan kokeilla, kunhan löydän sopivat kengät. Olen myös pohtinut lemppari- ballerinojeni tuunausta jotenkin, kun alkavat olemaan jo niin kulahtaneet, mutta parhaimmat kengät jalassa, mitä voi olla.

Yllä on ohje miten tein tämän, ja tässä vielä lista tarvikkeista. Omille kengilleni tuli hintaa 3€, koska kaikki liimat ja muut olivat kotona jo valmiiksi. Kirppareilta löytää tähän hommaan hyvinkin edullisesti tykötarpeet, joten se kannattaa käyttää hyödyksi! Samalla saadaan kierrätys kunniaan!

TARVITSET:

Keinonahkakengät
Sarjakuvalehti
Veden kestävää liimaa
Sakset
Pensseli
Timantteja (halutessasi)
Kontaktiliimaa (timanteille)
Mustaa maalia (millä saa näkyvät kohdat piiloon)

 

-EDIT- Alkuperäisen idean äiti löytyikin yllättäen! Hänen nettisivunsa ja muita ihania teoksia löytyy tästä linkistä! Kiitos vielä ideasta!!

DSC_0919 DSC_0927 DSC_0923

Kommentit (7)

Wow mikä idea! Täällä olisi meidän pojat ihan täpinöissään jos äidillä olisi supersankarien kuvilla koristellut kengät 😀

huikeet!
mutta minkä takia hämähäkkimies on mustissarjakuvissa? 😮

Tähän en osaa vastata 😀 Mut siellä se oli..

Onpa hyvä idea! Ja uniikit. Ei tule ihan jokaisella vastaan.

Todella upeat!!!

Kommentoi juttua: DIY Tuunaa kengät sarjakuvilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X