DIY: Upeat hyllyt tuppeensahatusta koivusta!

DSC_0697

Kuten aiemmin olohuonettamme esitellessäni kerroinkin, me teimme jonkin verran yksityiskohtia uuteen kotiimme itse. Yksi näistä jutuista oli olohuoneen hyllyt. Saimme äidiltäni ja hänen puolisoltaan ihania tuppeensahattuja koivulevyjä. Ostin Kärkkäiseltä valkoisia, valurautaisia hyllynpidikkeitä ja niillä hyllyt kiinnitettiin seinälle. Ne ovat täydellisen uniikit, ja hurjan kauniit omaan silmääni.

Hyllyjen teko oli helppoa. Puolisoni hioi lautojen pinnat hiomakoneella ja maalasi muuten pinnan, lukuunottamatta koivun kuorta. Emme halunneet puun omaa kuviota piiloon, joten maalia lantrattiin reilusti vedellä. Maalina oli tavallinen, vesiliukoinen, valkoinen huonekalumaali. Hyllyistä tuli kauniimmat maalin jälkeen ja näin ne eivät myöskään tummu samalla tavalla käytössä.

Hyllyjen idea oli nimenomaan, että koivun kuori jää paikalleen. Ikean Lack- hyllyt ovat palvelleet meitä jo monta vuotta, joten senkin takia oli aika keksiä ja tehdä jotain uutta. Jotain, missä on ”se juttu”.

Koska koivun kuori meinaa kuivuessaan lähteä karkuun, sivelin kuoriosat vielä himmeällä huonekalulakalla jokapuolelta. En osaa sanoa estääkö se kuoren lähtemistä ikuisesti, mutta selkeä muutos rapisemiseen iski heti. Lakka tosin vei kauniin valkoisen värin pinnasta ja muutti sen aidommaksi koivun kuoren väriksi. Mikä ei haittaa, päinvastoin. Iso kiitos vielä ukille visioista ja vinkeistä!

Alla projektimme kuvina.

Koivuhylly

Pinta hiottiin ja maalattiin. Maalausvaiheesta minulla ei ole kuvia, sillä olin lasten kanssa reissussa tuolloin. Koivun kuori käsiteltiin himmeällä sisustuslakalla.

IMG_7655

Koivuhylly

Lopputulos on hurjan kaunis!

DSC_0708

Koivuhylly

PS. Olethan jo osallistunut arvontaan aiemmassa postauksessani? Arvon siis lukijoideni kesken kaksi Naturdietin tuotepakettia. Yhden paketin arvo on 80€. Arvonta löytyy tästä linkistä!

Kommentit (1)

Kommentoi juttua: DIY: Upeat hyllyt tuppeensahatusta koivusta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X