DIY Uusi ilme kotiin DC FIXillä!

Löysin facebookista talvella Dc Fix -ryhmän jonne ihmiset postailivat toinen toistaan upeampia keittiöitä, lastenhuoneita, vessoj, kylppäreitä, pöytiä, kaappeja ja kaikkea mahdollista. Kaikkia yhdisti se tekijä, että vanhasta, kuluneesta ja ”rumasta” oli tehty pienellä vaivalla uutta, upeaa ja tämän ajan ja muodin mukaista. Maalit ja pensselit oli jätetty kauppaan ja tilalle oli tullut muovikalvo, jolla päällystettiin vanhaa. Vuokra-asuntojen 70 -lukulaiset keittiöt oli saatu tyylikkäästi päivitettyä tähän päivään helposti peittämällä kaapit muovikalvolla, jonka saa lähtiessään revittyä irti. Minua puri dcfix-kärpänen. Ja samassa tiesin oivan kohteen, joka kaipasi kipeästi muutosta. Äiti rakennutti talon meidän perheelle 1990 ja sinne hän tilasi Kainuun Puun valmistaman mäntyisen kirjahyllyn. Siihen taloon se männyn väri sopikin täydellisesti, mutta heidän olohuoneeseen muutti uusi kirjahylly ja minä onnekkaana sain tämän vanhan vitriinin. Meidän kodin olohuoneen värimaailma on kuitenkin musta-valkoinen, joten jotain piti keksiä. En halunnut lähteä hiomaan ja maalaamaan vitriiniä, pelkäsin että epäonnistun ja pilaan sen kokonaan, niinpä kuvioon astui tässä vaiheessa Dc Fix. Ostin muutamia rullia mustaa kalvoa ja niin saatiin projekti alkuun. Homma tosin oli PAAALJON suurempi, kuin mitä aluksi kuvittelimme ja tunteja kului teippaillessa. Lopputulos kuitenkin miellyttää valtavasti omaa silmää. Alaosasta poistimme ovet ja tilalle tuli Ikean valkoiset kangaskorit. Sisäosa on tarkoitus jossain vaiheessa vielä fixata valkoiseksi, mutta se jää varmasti talven kylmiin iltoihin. Kaiken kaikkiaan projekti oli hauska ja lopputulokseen olemme tyytyväisiä. Kalvon lisäksi vitriini sai uudet vetimet ja tosiaan ne Ikean laatikot (sekä munalukon oveen, ettei pienet tuholaiset mätki mukeja rikki).

Muovikalvoja kannattaa kilpailuttaa ennen kuin ostaa. Dc Fix -nimellä kulkevan kalvon hinnat vaihtelee aika paljonkin eri liikkeissä ja mm. Lidl myy välillä eriä vastaavaa kalvoa alle 2€ / 2m. Kalvoja myydään lukuisilla eri väreillä ja kuvioilla ja mm. Ebayn kautta saattaa saada eriä paljonkin Suomen rautakauppoja ja marketteja edullisemmin. Kannattaa myös huomioida, että ostaa omaan tarpeeseensa sopivan levyistä kalvoa. Vitriiniin käytettiin 45cm leveää kalvoa, mutta keittiön pöytä me päällystettiin 90cm leveällä.

TARVITSET:

Sisustuskalvoa (Esim. Dc Fix)

Välineen millä saat työnnettyä ilmakuplat pois muovin alta (Esim. Dvd -kotelo, kirja, jääskraba)

Mattoveitsen (Tai muun terävän veitsen)

Sakset

Hiustenkuivaaja

Mittanauha

VINKKEJÄ:

– Pyyhi kostealla rätillä pinta kunnolla, ettei siinä ole likaa tai pölyä, muuten tulee ryppyjä.

– Mittaa kalvo tarkkaan ja muista jättää pieni liikkumisvara

– Älä poista suojapaperia kokonaan vaan kiinnitä kalvoa vähän kerrallaan ja paina sitä mukaa ilmakuplia pois.

– Hiustenkuivaajalla saa pyöreät reunat yms nätisti paikalleen ja sillä voi myös kiinnittää paremmin oikukkaalle pinnalle huonosti tarttuvaa kalvoa.

– Suojaa pöytä/taso minkä päällä teet, ettei kalvon kappaleita mene ei-haluttuihin pintoihin.

– Älä päällystä kuumenevia pintoja, ettei satu mitään peruuttamatonta (esim. uunit/hellat/mikroaaltouunit)

JOS sinulla on lisää vinkkejä sisustuskalvon käyttöön, niin ole kiltti ja kommentoi!

Tässä alkuperäinen ulkomuoto.

Pitkäpinnainen apulainen tulee myös tarpeeseen, jos
itsellä ei riitä kärsivällisyys.

Laitoimme kalvoa palanen kerrallaan.

Ovi oli vähän haasteellinen, mutta sekin saatiin kivasti
kun käytettiin hiustenkuivaajaa.

Pöydät ja muut minkä päällä kalvoa laitetaan on hyvä suojata jollain liinalla
ettei muovin kappaleita tartu ei-haluttuihin paikkoihin.

Tässä esimerkki pyöreästä ja hankalasta kohdasta,
joka onnistui ihan hyvin sen hiustenkuivaajan kanssa.

Pari ryppyä jäi, mutta onneksi ne ei näy sieltä.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Uusi ilme kotiin DC FIXillä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X