DIY: Vanha matkalaukku lelulaatikoksi!

Minä olen haaveillut pitkään vanhasta matkalaukusta, josta saisin tehdä lapsille lelulaatikon. Huhuilin sitä muutamia kertoja pitkin talvea aluekirppiksillä, kunnes viimein joku keksi kertoa mistä niitä löytää. Ostin tuon matkalaukun jo talvella, mutta halusin ottaa sen käyttöön vasta uudessa kodissa. Nyt kun kodin avaimet on taskussa, pääsi uusi lelulaatikkokin viimein hommiin.

Tein tätä laatikkoa suurella rakkaudella. Halusin että se on kaunis, suloinen ja nätti sellaisenaankin. Eräänlainen sisustuselementti. Tilasin jostain nettikaupasta isoja riisipaperiarkkeja, mitkä ovat omiaan decoupage- askartelussa. Ja varsinkin tässä hommassa, kun pinta-alaa matkalaukulla kuitenkin on aika paljon. Sain noilla isoilla kuvilla koko matkalaukusta kokonaisemman näköisen.

Matkalaukku ei ollut kovin kallis, vaikka se onkin tosi vanha. Odotin, että noista pyydettäisiin hurjia summia, mutta sainkin tuon kirppikseltä ihan pikkurahalla. Ruskea matkalaukku oli myrkynvihreä sisältä ja maalasinkin sen sitten kauttaaltaan valkoisella kalustemaalilla. Maalia se vaati useamman kerroksen. Metalliosat maalasin ensin vaaleanpunaiseksi, mutta totesin, ettei se oikein sopinut tyyliin. Sitten kokeilin vintage-sinistä, ja siitä tuli huomattavasti parempi.

Riisipaperi decoupage- tyylin lisäksi kokeilin painella sabluunalla pientä tekstiä. Valitsin vain huonot kohdat, koska sitä sabluunaa oli tosi vaikea pitää paikallaan ja siksi tekstistä tuli epätarkka. En silti maalannut niitä piiloon. Odotan, mitä keksin niille sitten myöhemmin tehdä.

Sisälle kanteen tuli myös decoupage -kuva, sekä pieni runo, minkä tein dymo-koneella.

Ps. Frutti di Mutsi -blogin DIY -postaukset tulevat jatkossa löytymään myös ihanasta Kotopirkot -yhteisöstä! Kotopirkot on aktiivinen yhteisö Facebookissa ja Instagarmissa, missä jaetaan parhaat käsityöohjeet blogeista. Kirjoitan aiheesta lisää myöhemmin! Alla matkalaukkuprojekti kuvina!

lelulaatikko

Matkalaukun kannessa komeilee Eiffel-torni, juuttinauhaa pitsillä ja puisia koristeita!

lelulaatikko

Alkuperäinen matkalaukku oli tummanruskea, hieman kulunut.

lelulaatikko

Sisus oli vihreä ja vanhat nahkaremmit olivat vielä osittain kiinni. Revin ne kokonaan pois.

lelulaatikko

Matkalaukku sai pintaan muutaman kerroksen valkoista kalustemaalia.

lelulaatikko

Myös puiset kirjaimet ja koristeet löysivät paikkansa lelulaatikon koristeina.

lelulaatikko

Koitin tehdä tekstejä matkalaukkuun sabluunalla ja askartelumaalilla, mutta menestys oli hieman heikko. En saanut vaikeissa kohdissa sabluunaa pysymään paikallaan.

lelulaatikko

Lelulaatikosta tuli tosi mieleinen kaikkineen. Kiinnitin puiset kuviot ensin liimalla ja lopulta päädyin ”lakkaamaan” koko matkalaukun liimalla kauttaaltaan ulkopinnasta. Puiset kirjaimet, kuvat ja juuttinauha ei lähde enää irti repimälläkään!

lelulaatikko

Takakanteen / pohjaan valitsin sanomalehti-tyylisen riisipaperin.

lelulaatikko

Päätyyn kokeilin postikorttiaiheisia kuvia. Lähinnä siksi, että halusin kokeilla miten tuo tyyli toimii pohjassa joka ei ole tasainen. Olin yllättynyt siitä, että se onnistuikin niin hyvin.

lelulaatikko

Lopputuloksesta tuli kyllä kaikin puolin juuri sitä mitä toivoinkin!

lelulaatikko

”Pikku peikko takkutukka,
pitkä häntä, risa sukka.
Istuu itkee kannon päässä,
pienet varpaat aivan jäässä.
Tuli tonttu, parsi sukan,
selvitteli takkutukan.
Antoi vielä villatakin
sekä päähän tonttulakin.
Pikku peikko tupsutukka,
pitkä häntä, ehjä sukka.
Istuu nauraa kannon päässä,
eipä ole varpaat jäässä.”

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Vanha matkalaukku lelulaatikoksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X