DIY Värikynälukko matkalle – Ja värikynät pysyy paikallaan!

En tiedä kehtaanko edes kertoa miten ajatus tähän syntyi. Mutta kerron kuitenkin. Tässä yhtenä iltana katsoimme puolisoni kanssa leffaa sängyssä ja olin aika väsynyt. Tipahdin muutamaksi sekunniksi uneen ja sen unen aikana näin tämän viritelmän kun olimme lasten kanssa jossain matkalla.

Kerroin heti puolisolleni asiasta ja hän vain naurahti eikö DIY – ajatukset jätä minua edes unissani rauhaan. Olen kuitenkin melkoisen varma että parhaat ideat syntyvät juuri näin. Ja tälle idealle todella on tilausta.

Viime keväänä matkustimme sisareni perheen kanssa Ylläkselle viikoksi. Minua ahdisti viikkoja etukäteen tuo 13h matka Suomen läpi kahden silloin niin pienen lapsen kanssa. Kuitenkin lapsemme ovat tottuneet automatkailuun, sillä isovanhemmat ovat läpi heidän elämänsä asuneet vähintään 150 km päässä ja molemmat lapset ovat tottuneet parin tunnin automatkoihin jo aivan alusta asti. He nukkuvat edelleenkin päiväunet auton tasaisessa hurinassa.

Nyt edessä on erilainen matka. Lentokonematka. Ehkä öiset uneni ennakoivat sitä alitajuista stressiä. Jos autossa meno yltyy villiksi Antti Tuiskun Rahan takii -biisin tahdissa, me vanhemmat voimme vain nauraa ja pohtia olisiko joku muu radiokanava Suomi Popia parempi matkalle. Nyt jos lasteni on ”pakko veekkaa että saisin vyykkaa” – siinä häiriintyy 100 vierasta ihmistä.

Tämän ajatuksen innoittamana olen pohtinut erilaisia aktiviteettejä lapsille lennolle. Niistä kaksi ensimmäistä julkaisen teille DIY -ideoina, koska vaikka joku muu olisikin keksinyt vastaavaa, olen minä pohjattoman yllättynyt ajatusteni virran tuodessa nämä osaksi meidän lentomatkaamme.

Kun nämä on julkaistu, kirjoitan koosteen matkantekoa helpottavista ideoista. En lupaa niiden pelastavan kaikkien matkoja, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä ne ovat auttaneet meitä paljon. Tästä siis lisää myöhemmin ja nyt siirrytään superhelppoon värikynälukkoon.

VÄRIKYNÄLUKKO -OHJE:

Tarvitset siis ontelokudetta, puuvärit, kuumaliimaa ja klipsun.

OHJE MENEE SIIS NÄIN: Ota värikynät pakkauksesta, kuumenna kuumaliima ja mittaa ontelokuteesta sopivan mittaisia pätkiä. Itse jätin kynille heilumistilaa n. 20 – 25 cm. Se on siis laskettu solmun alapuolelta. Solmu vei mittaa jonkun 10 cm. Eli koska minulla oli 12 kpl kyniä paketissa, minä leikkasin 6 kpl n. 60 -70 cm pätkiä ja taitoin keskeltä puoliksi ja siihen tein solmun. Sitten laitoin kynän päähän n. 2 cm matkalle kuumaliimaa ja liimasin ontelokuteen pään kiinni. Lopuksi sitten klipsi.

  • Ontelokuteen valitsin siksi, että se on riittävän paksua pysyäkseen suorana. Ensin suunnittelin ohutta puuvillalankaa, mutta tajusin sen olevan niin umpisolmuherkkää pienten lasten käsissä, ettei siitä olisi tässä hommassa hyötyä. Mitä paksumpi lanka, sitä parempi lopputulos.

  • Kuumaliimalla ontelokuteen saa parilla pyöräytyksellä varteen kiinni näppärästi. Koko hommaan meni kaikkiaan 3 minuttia + 5 minuuttia siihen että kuumaliima oli kuumaa. Hurjan helppo tapa vähentää ylimääräisiä vatsalihasliikkeitä lennolla kun koko ajan saisi olla nostelemassa kyniä yksi kerrallaan ylös.
  • Tuo vuorikiipeilijän klipsu on ihan perusklipsu mitä saa avaimenperäosastolta. Kynälukko toimii hyvin ilman sitäkin, mutta pienempien lasten kanssa tuolla klipsulla saa kynälukon kiinni esimerkiksi junan tai lentokoneen pöytään. Joillain on myös auton turvaistuimissa lapsille pieniä tasoja ja siihenkin tuon saa kiinnitettyä.

  • Ja puuvärit siksi, että vahaliidut tai liidut ylipäätään katkeaa aivan liian helposti ja niistä ei ole mitään iloa tällaisilla reissuilla. Puuvärit pysyvät ehjinä ja kun penaaliin muistaa pakata teroittimen, värittäminen sujuu varmasti ongelmitta.

Seuraathan minua jo sosiaalisessamediassa? Instagramprofiiliin pääset tästä (klik) ja Facebookyhteisöni löytyy tästä (klik)!

Avainsanat

Kommentit (4)

Kiitos hyvästä vinkistä! Pienenä kehitysehdotuksena: kun noinkin ”paljon” kuitenkin näkee vaivaa virittelyyn, kannattaa kynien olla rollsroyceja. Ainakin meidän perheen suosikit on Lyra Ferby -merkkisiä. Terä ei katkea juuri millään, ja pigmenttiä on niin ettei pienen tarvitse edes raivotäysiä painaa saadakseen kivan lopputuloksen. Mutta kiitti, virittelen nauhat luottokyniin!

Kiitos hyvästä vinkistä! Hyvät ja juuri Luottokynät ollut meilläkin hakusessa joten taidanpa testata nämä seuraavaksi! 🙂

Eikö kynän päätä saa tuonne ontelon sisään? Liimaaminen voi olla hieman töisevämpää, mutta lopputulos edellistäkin tyylikkäämmän näköinen. Mainio DIY kuitenkin!

Saahan sen varmasti niinkin, Täytyy kokeilla 🙂 Kiitos vinkistä!

Kommentoi juttua: DIY Värikynälukko matkalle – Ja värikynät pysyy paikallaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X