DIY: Varjostin lamppuun kierrättäen!

dsc_0285

Työpisteeni kaipasi lamppua ja minä hankinkin siihen kauniin kynttilälampun. Lampun valo oli kuitenkin vähän turhan kirkas, vaikka ostinkin himmeämmän lampun. Lisäksi lamppu näytti muutenkin kaipaavan kaunista varjostinta.

Pikaisella googlettelulla en löytänyt sopivan kokoista. Varjostimen alareunan halkaisija saa olla maksimissaan 13 cm, ja sen kokoisia varjostimia on todella vähän markkinoilla tällä hetkellä. Sillä välin kun etsintäni jatkuvat, minä päätin tehdä siihen pienen DIY -viritelmän. Varjostimesta tuli suloinen, eikä minulla enää ole kiirettä löytää siihen sitä oikeaa. Hankin sen sitten kun ihan täydellinen tulee vastaan.

dsc_0284

Mummolan kätköistä löytyi vanhan, rikkinäisen lampun varjostin. Sen halkaisija oli 22 cm, joten leikkasin saksilla sen alareunasta reilusti pois. Kokeilin monenlaisia koristuksia varjostimeen, mutta lopulta päädyin täydellisen yksinkertaiseen ratkaisuun, eli simppeliin valkoiseen pitsiin sekä ylä- että alareunaan. Muistin samalla myös sen vanhan ja kauniin viisauden: Joskus vähemmän vain on enemmän.

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan minä vain leikkasin alareunasta 10 – 15 cm varjostinta pois. Sitten liimasin kuumaliimalla ylä- ja alareunaan pitsiä. Täydellisen yksinkertainen tapa kierrättää vanhasta uutta ja kaunista.

dsc_0431 dsc_0394

 

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Varjostin lamppuun kierrättäen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X