DIY Virkattu kassi!

Kun löysin kaappien kätköistä paksua trikookudetta, tuli fiilis että nyt tehdään kassi. Googlettelin siihen ohjeita jonkun aikaa ja viimein löysin tämä ihanan Sisäinen Villapaita -blogin ruususen ohjeeseen.

Minulla on pyörinyt kaapissa myös nuo sangat jo hyvän tovin. Alunperin ostin ne pari vuotta sitten, että pääsen ompelemaan kivan kesälaukun, mutta se sitten on jäänyt. Nyt ne viimeinkin löysivät oman paikkansa. Näiden sankojen hyvä puoli on se, että kassin saa kyynerpään kohdalle roikkumaan ja kädet ovat muuten vapaat, mutta kun sangat ovat kädessä, kassi roikkuu aika alhaalla. Tästä syystä suosittelen enemmän tuota alkuperäisen ohjeen sankatyyliä.

Kätevä emäntä tietysti voi myös virkata sangat ja näin laukkuun saa esimerkiksi crossbody -hihnan, mikä olisi ehkä jopa vieläkin kätevämpi. Jos päädyt virkkaamaan sellaisen, kannattaa ehkä kehittää suuaukkoon jonkinlainen lippa tai vastaava, ettei kamat lähde kumartuessa karkuun.

Ohjeesta poiketen tein tästä kassista vähän alkuperäistä kapeamman ja käytin virkkaukseen selkeästi paksumpaa trikookudetta. Sinne mahtuu hyvin esimerkiksi puolenlitran vesipullo pystyyn. Tuon överin kukkasen ohje löytyy tästä Aikun Ihana -blogista. Ohje on alunperin tarkoitettu puuvillalangalle, mutta 10 koon koukku jaksoi ihan kivasti myös ontelokuteella tehdä tuon kukkasen. Kiinnitin kukkasen keskelle vielä helmiä ja jätin sen kolmannen ja sisimmän kerroksen kokonaan tekemättä.

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Virkattu kassi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X