Edullisimmat palvelut kaupungissa!

Opiskelujen jo hieman edetessä olen löytänyt asian minkä olen todennut aivan käsittämättömän hienoksi. Jatkuvasti eri palstoilla etsitään edullisia (koti)leipureita juhlaherkkuja tekemään tai sitten halpoja kauneudenhoitopalveluja. Itsekin olen vastaavia asioita pohdiskellut ja nyt minulla on vastaus kaikille.

Oletteko tietoisia mitä palveluita kaupunkiemme koulut tarjoavat?

Itsehän opiskelen tällä hetkellä Salpauksessa kokiksi. Meidän koulussamme raaka-aineet mitä käytämme ovat ensiluokkaisia ja tuoreita. Me teemme ruokaa jonka opettajamme ja muut luokkalaiset hyväksyvät ja maistavat. Ne tuotteet siirretään kahvilaan myyntiin kilohinnalla. Se kilohinta on naurettavan pieni, eikä välttämättä kata aina edes raaka-aineiden hintaa, ja näin voit hankkia superedullisesti itsellesi ja perheellesi ruokaa kotiin. Et saa noita aineita edes kaupasta sillä hinnalla, millä kahvilamme niitä myy.

Vitriiniin valmistamiani lohileipiä.

Kalkkunapiiras

Kokeilemme jatkuvasti uutta. Lihapadoissa on oikeasti liha pääraaka-aineena. Sen lisäksi jatkuvasti tehdään kasvisruokia, puhumattakaan siitä että opiskelemme luonnollisesti erityisruokavalioita, jolloin panostamme puhtaaseen ja allergiavapaaseen ruokaan.

Kahvilasta saat kahvin ja vaikka ilmakuivatulla kinkulla tai paahtopaistilla täytetyn sämpylän yhteensä alle vitosella. Mainitsinko jo, että se paahtopaisti on meidän tekemäämme ja täydellisen tarkasti valmistettu?

Croisantit, karjalanpiirakat ja muut myydään kahvilassamme pilkkahintaan ja olenkin hieman katkera siitä, etten tiennyt tämän ihanan tunnelmallisen kahvilan olemassaolosta mitään silloin kun olin kotiäiti. Näillä hinnoilla olisin ollut vakioasiakas.

Kahvilassa harvoin on kahtena päivänä saman makuisia sämpylöitä. Niistä pyritään tekemään uusia versioita koko ajan, sillä meidän tulee oppia koko ajan uutta. Saamme käyttää luovuuttamme täytteiden kanssa ja joka päivä syntyy jotain uutta. Sämpylät ja leivät tehdään suurimmaksi osaksi käsin leipomopuolella. Sieltä myös tulee joka päivä tuoreet pullat, munkit ja leivonnaiset vitriiniin.

Edellä mainittuja sämpylöitä ja leivonnaisia sekä muita vastaavia myydään myös isommissa pakkauksissa kotiin, samoin kuin tekemiämme ruokia.

Tänä syksynä meidän keittiöstämme on lähtenyt myyntiin muunmuassa Chili con carnea ulkofileestä, burgundin pataa, palapaistia, useita erilaisia suolaisia piirakoita, jälkiruokia, kasvispihvejä ja -höystöjä, jauhelihapihvejä ja -murekkeita, lindströminpihvejä ja -pullia ja paljon erilaisia jälkiruokia. Kaikki myytiin kahvilasta eteenpäin.

Toissa viikolla teimme tarjoilijan hommia ja palvelimme koulumme lounasravintolassa. Tiesitkö, että ammattiopistoissa on myös kaikille avoimia lounasravintoloita, missä voit käydä nauttimassa ensiluokkaisen buffet- tai annosruokalounaan jälkiruokineen ja tuoreine leipä- ja salaattipöytineen?

Listat vaihtuvat joka päivittäin ja viikottain ja siksi joka päivä listoilta löytyy jotain uutta ja herkullista.

Pannacotta hedelmäsalaatilla 

Listalla on aina myös keitto+salaattilounas, sekä kasvisvaihtoehto. Iso osa ruoista on  mahdollista saada laktoosittomana ja gluteenittomana. Ruoka tuotiin annoksina pöytään ja väitän että ”oikeissa ravintoloissa” ei tämän tasoista ruokaa saa ilman, että hintaan lisätään 100%.

Nyt kun ruokapuolta on hehkutettu, haluan mainita, että leipomosta saa tilattua edullisesti voileipäkakut ja muutkin kakut, leivät, sämpylät ja kaikki mitä nyt yleensäkin leipomoista saa. Voit tilata niitä ennakkoon vaikka juhlia ajatellen.

Kauneudenhoitopuolelta saa edullisesti opiskelijoiden tekemiä ja opettajien valvomia kasvohoitoja ja käsi- ja jalkahoitoja.

Parturi-kampaamopuolelta saat hiusten leikkaukset ja värjäykset pilkkahintaan.

Lisäksi palveluita tarjotaan myös IT- ja autonasentajapuolella.

Kerroinko muuten että ammattiopistoissa koulutetaan myös hierojia…

Meidän koulutuskeskuksemme läpi Suomen tarjoaa hurjan paljon palveluita. Ja meitä kaikkia valvovat opettajat koko ajan. Meistä tulee niitä ammattilaisia, joiden palveluista sinä maksat jo vuoden päästä jopa kolminkertaisen hinnan. Suosittelen kokeilemaan koulutuskeskusten tarjoamia palveluita, sillä me olemme tulevaisuuden ammattilaisia. Tukemalla opiskelijatyötä, tuet sitä että meistä tulee parhaita. Ja näin saat tulevaisuudessakin parhaan vastineen rahallesi.

Näitä vastaavia opiskelijapalveluita tarjoaa Lahden lisäksi kaikki muutkin opiskelijakaupungit. Ota selvää mitä omalla paikkakunnallasi on tarjolla ja maksa laadusta, mutta älä maksa liikaa.

Kommentit (2)

No jooo, Turussa meillä on ihan sama systeemi, ja mun onnekseni kahvila Visio on kotimatkan varrella, Lemminkäisenkadulla, DataCityssä! Just tällä viikolla ostin ison ropon jotain taivaallista lihapataa (4€), eikun potut kiehumaan kotona ja HOP, päivällinen valmis. Ihan parhautta ja on töissäkäyvän äidin pelastusvaihtoehto eineksille. Vähänhän se on lottoa, että mitä hyllystä löytyy, mutta usein kuitenkin jotain kotiruokaa joka uppoaa hyvin jos ei ronkeloi. Kannatan!

Juurikin näin! Ja melkein kaikista isoimmista kaupungeista, missä vain on ammattiopisto, näitä palveluita löytyy! Aivan parasta!

Kommentoi juttua: Edullisimmat palvelut kaupungissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X