Aamiaisklassikko: Eggs Benedict!

Tämä upea pohjois-amerikkalainen keksintö syntyi aikanaan, kun Waldorf-Astoria -hotelliin saapui asiakas, joka ei löytänyt ”mitään syötävää” aamiaislistalta. Hän tilasi tämän annoksen ja niin tämä ruoka sai tuon Benedictin mukaan nimensä. Annos on suosittu aamiainen tai brunssi amerikassa, mistä se on levinnyt jo vähän kaikkialle maailmaan. En itse ole uppomunien ystävä, niiden vaivalloisen valmistamisen takia, mutta tämä ruokalaji oli jotain, mikä jokaisen on kerran elämässään koettava. Tämä on klassikko! Ja nyt oli minun vuoroni.

Nautimme tämän puolisoni kanssa lounaaksi. Hollandaisekastike valmistui pussista, mutta kaiken muun tein itse. Nautimme ruoasta ja toisistamme. Tämä klassikkoruoka tulee jatkossa muistuttamaan minua tuosta ihanasta kahden keskisestä hetkestä. Resepti on tehty miljoona kertaa, sitä on varioitu lisäämällä siihen lohta ja muuta. Mutta se on ja pysyy klassikkona! Tässä minun versioni!

eggs benedict

TARVITSET (2 annosta):

2 palaa Maalaispatonkia (täysjyvä)
6 Tankoparsaa (tuoretta)
4 viipaletta pekonia
2 Kananmunaa
Loraus valkoviinietikkaa
Suolaa
Hollandaisekastiketta

Kuori kevyesti parsojen varret ja keitä ne suolavedessä. Niitä ei tarvitse keittää kauaa, että ne pysyvät kasassa.

Paista pekoni rapeaksi, mausta suolalla. Tee hollandaisekastike.

Keitä kattilallinen vettä. Riko muna lasiin, älä riko rakennetta. Kun vesi kiehuu, mausta se suolalla ja lorauta etikkaa. Tee lastalla veteen pyörre ja kippaa muna pyörteen keskelle. Jos muna meinaa hajota, lisää pyörteeseen voimaa. Nosta muna reikäkauhalla kylmään veteen, kun se on kypsä. 1,5 -2 min keittoaika riittää.
Valmista toinen muna samalla tavalla. Itse vaihdoin veden välissä.

Kuumenna pekonit, parsa ja leivät paistinpannulla. Kasaa annos: Laita leipäpalan päälle kastiketta, parsat, pekoni ja päälle muna. Nauti heti!

DSC_0384

Uppomunan keitto vaatii taitoa ja pitkää pinnaa. Jos pyörre ei onnistu, siihen tulee haituloita tai se leviää pitkin kattilaa. Haitulat eivät ole vaarallisia, mutta ne voi halutessaan siivota pois. Jos muna leviää, kaada vesi pois ja aloita alusta.

eggs benedict

Ihana hetki kahden!

Kommentit

Kommentoi juttua: Aamiaisklassikko: Eggs Benedict!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X