Eniten läski just nyt.

tape-403590_640

Tiedättekö sen tunteen, kun on saanut kiloja jokusen pois ja katsoo itseään peilistä ajatellen ”Wau, mä tein sen. Näytän ihan hyvältä”. Minä en. Tai no välillä. Välillä jostain uudesta vaatteesta on tullut semmonen fiilis, että se istuu paremmin kuin yleensä. Toisinaan kuitenkin viimeistään toinen vilkaisu peiliin saa aikaan sen karsean fiiliksen siitä, ettei ole riittävän sopiva. Kenelle? Minulle.

Olen saanut valtavasti voimaa muutamista Facebook -ryhmistä, missä kaikenkokoiset naiset jakavat itsestään kuvia meikeillä ja ilman, juhlavaatteissa, tavallisissa vaatteissa ja välillä jopa ilman vaatteita (hyvän maun rajoissa, ofcourse). On ihanaa nähdä kauniita ihmisiä jotka ovat ylpeitä itsestään ikään ja kokoon katsomatta. Olen kokenut voimaannuttavana tykätä toisten julkaisuista ja samalla siitä, että saan jakaa omiani. Lisäksi blogiin tuomani asupostaukset ovat valaneet minuun voimaa ja hyvää mieltä.

Pian on kulunut kaksi vuotta siitä, kun minä kyllästyin itseeni. Kyllästyin olemaan vanki kehossani. Vankilassa, jonka minä itse olin rakentanut. Kun tajusin, etten poistu kotoa kuin maksimissaan Prismaan – ja sinnekin vain pakotettuna kahden viikon välein, ymmärsin että asioiden on muututtava. Kävimme Prisman lisäksi vain mummoloissa ja sielläkin kuvittelin kaikkien ajattelevan vain sitä, miten valtava minä olen. Niin paljon jokainen ylimääräinen kilo minuun koski. Koska se oli käytännössä ainoa asia mitä ajattelin, oletin kaikkien ympärillä olevienkin ajattelevan _vain_ sitä. Omituisinta on, että tuolloin kuitenkin näin itseni pienempänä mitä nyt näen.

Luulisi, että näin monen kadonneen kilon jälkeen osaisi arvostaa itseään enemmän, mutta ei. Minä olen ENITEN LÄSKI JUST NYT.

Messut muuttivat elämänsuunnan

Parisen kuukautta sitten olin hyvinvointimessuilla, missä eri firmat olivat esillä. Sain huikean tarjouksen kuntosalijäsenyydestä, mikä sisälsi kaiken mahdollisen. Oli ryhmäliikuntaa, lapsiparkkia, lasten jumppia ja uimahallia. Se oli tarjous, mitä en voinut jättää käyttämättä.

Aloitin sitten salin oman personal trainerin kanssa siellä ohjelmalla, jonka perheeseeni kuuluva PT minulle teki. Treeni meni perille kuukausien liikkumattomuuden jälkeen erittäin hyvin. Nukuin ensimmäisen yön sohvalla, sillä en päässyt jalkapäivän jälkeen portaita ylös makuuhuoneeseen. Makasin sen yön rasvaten voltarenilla reisiäni ja tunsin pohjatonta onnellisuutta siitä, että olin voittanut itseni. Olin mennyt salille, olin tehnyt mitä käskettiin, enkä edes ajatellut kulkea siitä mistä aita on matalin.

Päädyin ensimmäistä kertaa elämässäni myös kokeilemaan ryhmäliikuntatuntia. Se oli tanssitunti, sillä minä rakastan rytmejä ja tanssimista. Olen aina rakastunut. Koin tunnin heti omakseni kun näin sen ryhmäliikunta -listassa. Olin hankkinut tekniset vaatteet salille ja minä uhkuin itsevarmuutta. Kaikki oli hyvin.

Siirryttiin porukalla saliin missä tunti pidettiin. Rakastuin lajiin täysin. Mutta yksi asia pilasi minun tuntini. Ne peilit. Niitä oli joka puolella. Näin itseni sinivalaan kokoisena taittamassa valtaisaa pallokroppaani annettujen liikkeiden mukaan ja tunsin käsittämätöntä häpeää. Rekisteröin, ettei ketään muuta kiinnostanut minun epämääräinen yritykseni tanssia mukana, mutta se taittoi hieman fiilistä kun koko ajan sai pelätä käsiä heilutellessa, ettei vahingossa vedä vieruskaveria roikkuvilla alleilla kanveesiin.

Minä kuitenkin selvisin siitä tunnista. Tulin kotiin. Rakastuin lajiin. Mutta mietin, voinko enää koskaan palata sinne tuntematta samaa itsehäpeää. Olin sillä tunnilla, niistä peileistä katsottuna, ENITEN LÄSKI JUST NYT.

Viisikymmentä kiloa sitten minä en ollut läski. Olin isohko. Tiedostin olevani iso, mutta en niin iso, kuin oikeasti olin. En ollut tajunnut kilojen kertymistä vuosien mittaan ja itsekusetuksen tasot oli viety sellaisiin sfääreihin, etten tajua vieläkään mitä hittoa minä oikein olin ajatellut. Järkytyin jokaisesta valokuvasta mikä minusta oli otettu ja syytin kuvakulmia koostani. En minä ollut niin iso, kuvat valehtelivat. Typerät kuvat. Ratkaisuni oli vältellä kuviin joutumista. Hyvin ratkaistu. *slow clapping*

Oli myös ihan fine syödä kolme VALTAVAA lämmintä ateriaa, muutamat välipalat, paketti suklaata, keksejä ja huuhdella se alas Pepsi Maxilla (Huom. Kaloriton juoma!) yhden päivän aikana. Joka päivä. Oli normaalia hakea vähintään kerran viikossa kebabia ja syödä jälkkäriksi paketti jäätelöä. Kasviksia söin kohtuudella, se olikin ainoa asia.

Mutta nyt asiat ovat toisin. Olen omaksunut uuden elämän. Välillä repsahdan ja otan muutaman kilon takkiin, sitten nousen ja menen eteenpäin. Niin se on mennyt ja niin se tulee menemäänkin. Olen pohjattoman motivoitunut, olen ollut sitä koko syksyn. Elän kokonaan uutta elämää. Sellaista, mistä olen aiemmin vain haaveillut.

Ja vaikka minä olen ENITEN LÄSKI JUST NYT, en aio jäädä siihen vellomaan. Minä näen itseni paljon isompana nyt, kuin viisikymmentä kiloa sitten, mutta aion silti kulkea tämän matkan suunnitelmani mukaan. En menetä hermojani vaikka voimat loppuisivat hetkeksi. En aio masentua edes niistä peileistä. Itse asiassa aion jatkossa jättää silmälasini pukuhuoneeseen ja vetää täysillä tietäen, että ei siihen kauaa mene, kun se peilikuvakin vastaa sitä mitä minä oikeasti haluan nähdä.

Kaikille tulee hetkiä kun joku asia ottaa vallan ja painaa alas. Se tunne on niin kaikkivoipainen, ettei siitä tunnu olevan ulos pääsyä. Olen tajunnut, että minun pahin viholliseni olen minä itse. Enkä minä aio antaa minun hyppiä minun silmilleni enää. Aion kulkea vahvana – silmälasit pukuhuoneen kaapissa – sen typerän peilin eteen ja tanssia sydämeni pohjasta. Voi olla, että valitsen ensi kerralla nurkkapaikan pitääkseni muut turvassa, mutta minä aion ensi kerralla nauttia liikunnasta. Siinä muodossa mikä antaa minulle eniten tyydytystä ja nautintoa.

Voin olla ENITEN LÄSKI JUST NYT, mutta olen myös eniten vahva just nyt. Olen eniten motivoitunut just nyt. Enkä aio antaa minkään tulla enää tielleni. Varsinkaan itseni.

”Ei oo olemassakaan oikotietä onneen.
Täytyy kestää kipuu jos haluu saavuttaa.”
– Cheek

 

Kommentit (6)

Sä oot onnistunut hienosti tosi vaikeassa asiassa, oo ihmeessä ylpeä itsestäsi!! 🙂 Ja käy jatkossakin ryhmäliikuntatunneilla, se on niin kivaa! Muista, että ne peilit on siellä syystä: niistä näät, teetkö liikkeet oikein. Keskityt vain siihen, kun katsot itseäsi. 🙂
Mä itse noilla tunneilla ihailen eniten heitä, jotka iästään, kunnostaan ja koostaan huolimatta tulevat paikalle (kerta toisensa jälkeen) ja selvästi nauttivat ja pitävät hauskaa. Nuo tyypit näyttävät kaikille muille mallia oikeasta super-asenteesta! muutenkin ihailen teitä, jotka sitkeästi jaksatte muuttaa elintapojanne terveellisemmiksi, itseltäni kun ei moista sitkeyttä varmaan löytyisi.
Kovasti tsemppiä jatkoon, sä pystyt kyllä ihan mihin vaan!!! 🙂

Ihana kommentti! Kiitos tästä <3 <3
Tästä tuli kyllä tosi hyvä mieli <3
Tsemppiä tarvitaan aina, niitä on hyvä muistella sillon, kun tekis mieli vaan luovuttaa 🙂

Mä niin tiedän tuon tunteen… Kun painoa on tippunut kymmeniä kiloja, mutta vieläkin on matkaa, iskee sellainen kisaväsymys ja yhtäkkiä alkaa tuntua, ettei olekaan yhtään edistynyt. Että nyt siellä peilissä on hirviö, vaikka aiemmin siellä oli paljon isomoi nainen… Mutta silloin sitä ei nähnyt.

Mulle on helpottanut kovasti asian konkretisoiminen. Jos sulla on mahdollista kokeilla vaikka sellaista, että kasaat selkäreppuun painoja tai otat isoimmat kahvakuulat tai vastaavaa… Siis mahdollisimman paljon painoa, parhaassa tapauksessa sen verran, mitä olet kantanut. Kävele sen kanssa 100 metriä ja sen jälkeen laske se paino. Tekee asiasta paljon konkreettisemman. Upeeta duunia, muista se.

Tossa on muuten tosi paljon ideaa!! Teen ton heti ku flunssa talttuu ja pääsen takasin salille! Kiitos vinkistä, toi konkretisoiminen voi tuoda kyllä oikeesti mielelle sen mitä on tapahtunut ja pystyis ymmärtämään asiaa paremmin… Kiitos vielä ideasta ja kommentista <3 Ihanaa joulun odotusta <3

Oikein ihanaa joulua myös sinne! <3

Ennen kaikkea kiitos kirjoituksestasi, jotenkin lohdullista, ettei ole tämän ongelman kanssa yksin.

<3 <3 <3

Kommentoi juttua: Eniten läski just nyt.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X