Evin 4v. lahjoitti hiuksensa sairaille lapsille!

hiusten lahjoitus

Tutustuin Annaan kun odotimme esikoisiamme. Olimme samassa Facebook -ryhmässä joka koostui samoihin aikoihin laskettuja aikoja odottavista tulevistä äideistä. Tuon ryhmän kautta olen saanut tutustua kymmeniin ihaniin naisiin joiden kanssa vieläkin pidetään yhteyttä. Joidenkin kanssa enemmän, toisien vähemmän.

Anna sai siis samoihin aikoihin esikoisensa kuin minäkin. Annan kaunis Evin -tytär herätti vauvasta asti huomiota upean paksuilla hiuksillaan. Evinin hiukset eivät kadonneet missään vaiheessa vaan ne jatkoivat hulvatonta kasvuaan, enkä kuunaan ole kenelläkään nähnyt niin paksuja ja kauniita hiuksia.

Viime syksynä Anna kertoi Evinin päättäneen lahjoittaa hiuksensa sairaiden lasten peruukeihin. Kerron Annan luvalla heidän tarinansa siitä, kun nyt neljävuotias Evin päätti lahjoittaa kauniit hiuksensa syöpälasten peruukkimateriaaliksi. Tämä tarina sai minut liikuttumaan kun Anna tästä kertoi ja siksi hänen luvallaan jaan sen teillekin. Jos tiedät jonkun joka haluaisi lahjoittaa hiuksiaan hyvään tarkoitukseen, laitan tekstin loppuun yhteystiedot!

hiukset lahjoittaminen

Näin Evin päätti lahjoittaa hiuksensa hyvään tarkoitukseen.

”Syöpähän sairautena kosketti meidän elämää pari vuotta sitten kun mun isä, Evinin ukki sairastui. Se on ollut Evinille kova paikka ja edelleen viikottainen puheen- ja surunaihe. Luulen että senkin takia hän tahtoi auttaa ja oli vilpittömästi halukas lahjoittamaan hiuksensa.
Evin on aina ollut tosi herkkä lapsi, sellainen myötätuntoinen. Me olemme myös vanhempina aina pitäneet tärkeänä opettaa ja näyttää esimerkkiä siinä, että meistä jokainen on tärkeä eikä ketään saa arvostella ulkoisten seikkojen vuoksi, koska me kaikki ollaan erilaisia. Se mikä on tärkeintä on pyrkiä toimimaan aina oikein ja oikeudenmukaisesti, hyväksyä muut sellaisena kuin he ovat, vaikka kaikkien kanssa ei tulisikaan toimeen, se ei oikeuta toimimaan ketään kohtaan väärin.
En tiedä osasinko ilmaista asiaa oikein, mutta uskon että ymmärrät mitä ajan takaa, uskon että kaiken summana Evinistä on tullut muita ajatteleva ja hyväntahtoinen lapsi. Vaikka onhan tuo toisinaan kuin tulta ja kuumia kiviä, joka kokeilee ja testaa äärirajoille asti sitä kummanko paidassa kaulukset kestää, äidin vai hänen.

Yhtenä iltana siis selailin Facebookia ja näin ilmoituksen jossa etsittiin hiusten luovuttajia syöpälasten peruukkien valmistukseen. Selailin nettiä ja siellä vastaan tuli hiusextra Heinilän ilmoitus aiheesta.

Seuraavana aamuna kun menin Eviniä herättelemään – meillä on aamuisin tapana aina mahdollisuuksien mukaan muutama minuutti pötkötellä ja jutella tulevan päivän asioista – kerroin Evinille että olin tälläisen ilmoituksen nähnyt.
Evin kyseli että miksi ne lapset menettävät hiuksensa? Kerroin että niiden hoidettavissa olevien syöpien hoidot ovat niin kovia, että usein niiden vuoksi ihminen menettää hiuksensa.
Evin totesi että hänellä on kyllä pitkät hiukset. Kysyin tahtoisiko hän antaa lahjaksi omistaan jollekin pienelle tytölle tai pojalle?
Evin kysyi että kuolevatko he niinkuin ukkikin?
Vastasin että kaikki eivät kuole, on monia tapoja hoitaa tälläisiä sairauksia.
Evin kysyi sairastuuko hänkin sitten?
Kerroin ettei sairastu luovuttamalla hiuksia, ettei syöpä tartu.
Evin vilpittömin silmin ja aattein katsoi minua ja sanoi että ”no tehdään sitten niin äiti, että mennään tänään kampaajalle ja leikataan minun hiuksista ja annetaan sille sairaalle tytölle niin hänkin voi leikkiä prinsessaa”.
Niin me sitten menimme. Evin on tosi onnellinen ja iloinen asiasta, on kertonut siitä kaikille, kuinka joku tulee iloiseksi kun saa uuden tukan.

hiusten lahjoittaminen

Ainiin joo mä tosiaan olin tietysti tuona samaisena iltana kun näin ilmoituksen aiheesta, jutellut myös mieheni kanssa asiasta, että mitä hän ajattelisi jos Evinille tälläisestä kerrottaisiin. Mies joka on palvonut tyttönsä tukkaa syntymästä asti ja pitänyt jotenkin tärkeänä sitä, oli heti messissä ja kertoi Evinille heti kuinka hienosti ja arvokkaasti hän on toiminut,kuinka hieno on hänen uusi tukkansa.”

Evinin tarina on ihana. Pieni tyttö lahjoitti valtavan määrän uutta hiusmateriaalia pienille potilaille. Tämä tarina kosketti minua valtavasti ja siksi pyysinkin lupaa jakaa tämän blogissani. Jos sinä tunnet jonkun joka haluaisi lahjoittaa hiuksiaan hyvään tarkoitukseen, laitan tähän alle tietoja miten se onnistuu.

Ainakin Hiusextra Heinilä kerää lahjoituksia ja tekevät yhteistyötä Little Princess Trustin kanssa. Lisäksi Tukkatalo.fi –sivuston kautta löytyy myös ulkomaisista kerääjistä tietoa.

Kommentit (4)

Ompa suloinen tyttö <3 ja ihana tarina muutenkin.

Evin on kyllä supersuloinen neiti <3

Itsekin (sairastan syöpää) puhuin teinipojalleni tästä joku kk sitten kun oli joku tähän liittyvä kampanja. Hänellä pitkä paksu tukka. Oli ihan, että miksi ei. Mutta asia unohtui kun tuohon päivään jolloin kampaajat ilmaiseksi hiuksia leikkasivat oli vielä aikaa.
Yksi päivä tuli kotiin ja tukka oli ajeltu. Ja se oli kuulemma koulun inva wc:n roskissa!!! Siis mitä? siitä olisi riittänyt varmasti muutamaankin lapsen peruukkiin. Toiv teidän neiti ei kadu päätöstään. Joku todella tarvitsi noi hiukset.

Voi harmi että hiukset menivät roskiin! Nyt vaan kasvattamaan uudelleen ja ensi kerralla hyvään tarkoitukseen! 🙂

Kommentoi juttua: Evin 4v. lahjoitti hiuksensa sairaille lapsille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X