Fariinimarengit – Paahteinen herkku kahvipöytään

Fariinisokerista valmistetut marengit ovat uskomattoman herkullisia. Perinteisiin marenkeihin verrattuna fariinisokeri tuo näihin uskomattoman ihanan, paahteisen maun.

Marengit ovat herkullisia sellaisenaan, mutta sopivat ihanasti myös osaksi pavlovaa. Pavlovan täytteeseen voisi lisätä kinuskista kermavaahtoa ja kruunun pavlovalle saat murskaamalla Daim-suklaata joukkoon.

Fariinimarengit n. 20 kpl

  • 2 Ison kananmunanvalkuaista
  • 2,5 dl Fariinisokeria
  • ½ tl Vanilja-aromia
  • 1,5 tl Perunajauhoja
  • ½ tl Leivinjauhetta

TEE NÄIN:

  1. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia niin että niistä tulee kevyt vaahto.
  2. Lisää sokeria vähän kerrallaan kunnes seos on kuohkeaa vaahtoa.
  3. Lisää lopuksi perunajauhot ja leivinjauhe ja sekoita vielä kunnolla.
  4. Pursota marengit pellille leivinpaperin päälle.
  5. Voit halutessasi ripotella marenkien pinnalle vielä fariinisokeria.
  6. Kypsennä 110 C n. 1 tunti ja anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Resepti on muokattu Dansukkerin Fariinimarenki-reseptistä

Kommentit

Kommentoi juttua: Fariinimarengit – Paahteinen herkku kahvipöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X