Haudutettu marokkolainen pataruoka

Talvisin haudutetut ruoat ovat ihania. Myös itämaiset maut sopivat parhaiten juuri talveen. Tein viime viikolla haudutuspadalla marokkolais-tyylistä kasvis-lihapataa, minkä maustoin verraten voimakkaasti. Ruoka hautui kypsäksi haudutuspadassa kahdeksan tunnin ajan ja maku oli uskomattoman hyvä.

Jos sinulla ei ole haudutuspataa, tämän ruoan hauduttaminen onnistuu erinomaisesti myös uunissa. Uunissa hauduttamiseen tarvitaan huomattavasti vähemmän aikaa. Ruoka on valmis 2 – 3 tunnissa.

Tässä ruoassa itsessään on hyvin vähän kaloreita ja ruoka on todella terveellinen. Couscous tuo hiilihydraattia ja lisää kokonaiskalorimäärää, sillä itse pataruoassa on vain kasviksia ja pieni määrä vähärasvaista lihaa sekä tietysti paiston aikana käytetty rasva.

Haudutettu marokkolainen pataruoka

  • 500 g Vähärasvaista lihaa (lammas, nauta, hirvi)
  • 1 pieni lanttu
  • 3 Isoa porkkanaa
  • Pieni kesäkurpitsa
  • 400 g kikherneitä
  • 2 Sipulia
  • 6 Kaltattua tomaattia
  • 3 Valkosipulinkynttä murskattuna
  • Ruukku persiljaa
  • Chili
  • Mausteet: 2 Lihaliemikuutiota, 2 tl Jeeraa, 2 tl Paprikajauhetta, 1 tl Kurkumaa, 1 tl Kanelia, 1 tl Inkivääriä, 2 Laakerinlehteä, ripaus sahramia
  • LISÄKSI: Täysjyvä Couscousia, vettä ja öljyä

TEE NÄIN:

  1. Kuori ja pilko kaikki kasvikset reiluiksi paloiksi.
  2. Kuutioi lihat ja paista niihin pieni pinta pannulla, siirrä sen jälkeen isoon uunivuokaan.
  3. Laita kaikki kasvikset, chili, laakerinlehdet ja kikherneet myös uunivuokaan.
  4. Lisää paistinpannulle 1 rkl öljyä ja pyöritä kaikki mausteet siinä niin että mausteet alkavat hieman kuohua. Lisää pannulle vettä ja kaada pataan. Lisää pannulle uudestaan vettä ja kaada pataan. Näin kaikki mausteet saadaan mukaan.
  5. Kaada pataan niin paljon vettä että kaikki kasvikset peittyy.
  6. Laita 200 C uuniin keskitasolle ja anna kypsyä 30 min. Tämän jälkeen säädä uuni 175 C ja anna kypsyä 1. 5- 2 h. Jos käytät Haudutuspataa, säädä teho korkeimmalle mahdolliselle ja kypsennä 6 -8 h.
  7. Kun ruoka on valmis, maista maut ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää tässä vaiheessa puolet persiljasta silputtuna ja silppua myös toinen puoli.
  8. Valmista Couscous pakkauksen ohjeiden mukaan. Couscous valmistuu muutamassa minuutissa.
  9. Tarjoile ruoka Couscousin kanssa ja ripottele pinnalle vielä reilusti persiljaa.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Haudutettu marokkolainen pataruoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X