Hedelmäsalaattipizza

”Ruoalla ei saa leikkiä”!

Kuulen yhä äitini topakan äänen kun ajattelen tuota lausetta. Meidät kasvattanut sukupolvi teki meille paljon sääntöjä kun olimme lapsia. Ruoalla leikkiminen oli kielletty, kaikki piti syödä tykkäsi tai ei, ja lautanen piti syödä tyhjäksi vaikka vanhempi olisi sen siihen lautaselle laittanut ja maha oli jo täynnä.

Minusta on ihana huomata, että meidän sukupolvemme kasvattajina on päässyt noista pakotteista yli. Ruokaa saa syödä sen verran kuin jaksaa, kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta kannattaa maistaa, ja ruoalla jos millä on kiva välillä leikkiä.

Jos katsotte somesta videoita ruokakikkailuista, huomaatte nopeasti miten ruoka ei enää ole vain pakollinen keino pysyä hengissä. Ruoan kuuluu maistua hyvältä, mutta nykyään ulkonäkökin on koko ajan tärkeämpi.

Tämä pieni johdanto vie meidän eilisen iltaiseen iltapalaan, hedelmäsalaattipizzaan. Minun lapseni rakastaa hedelmiä, ja nyt me päätimme kikkailla ja tehdä hedelmistä pizzaa. Lapsilla oli hurjan hauskaa kun he täyttivät pizzojansa ja tyttäreni oivalsi myös että pizzaan kuuluu kastike ja kipaisi hakemaan kermavaahdon jääkaapista. Äidin tyttö.

Lapset söivät reilusti hedelmiä hauskassa muodossa, ja uskoisin että näin hedelmät ja kasvikset saa uppoamaan myös niihin lapsiin joille ne muuten eivät maistuisi.

Näitä pizzoja ja muita viritelmiä on kiva syödä läpi vuoden, ja näissä kannattaa käyttää sesongin hedelmät ja kasvikset hyödykseen!

Oletko sinä leikkinyt ruoalla?

Kommentit

Kommentoi juttua: Hedelmäsalaattipizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X