Helpot säilykekurkut!

Säilykekurkut

Minä rakastan kesän säilömistä. Se on eräänlainen syysriitti, millä valmistaudun siihen, että talvi on jälleen tulossa. Marjat ja sienet säilötään pakkaseen. Tehdään hilloja ja hyytelöitä. Jopa karkkeja. Ja osa säilötään etikkaliemeen, kuten nämä kurkut.

Täytyy myöntää, että aiempina vuosina minun kesäni on säilönyt äiti. Äidiltä sitten olen pitkin talvea hakenut mansikat, mustikat ja lakat. Puhumattakaan äidin miehen tekemästä puolukkahyytelöstä, jota meillä syödään vuoden mittaan litroittain. Lapset ja minä rakastamme sitä. Se toimii parhaillaan jopa ketsupin tilalla pastan kanssa, mutta erityisen hyvää se on puurossa ja liharuokien seurana.

Säilykekurkut

Tämä kokeilu on aivan uusi minulle. En ole koskaan säilönyt mitään tällä tavalla. Ja lopputulos on maistettavissa vasta aikaisintaan kuukauden kuluttua. Maistoin kuitenkin lientä, kun se vielä porisi liedellä ja kyllä se vain säilykekurkun liemelle maistui.

Ihan Macgyveriksi minä en kuitenkaan ruvennut ja ostin Meiran säilykekurkkujen valmiin mausteseoksen sen sijaan, että olisin alkanut itse mausteita sekoittelemaan. Ainakin liedellä se vielä maistui tosi hyvälle, joten uskon sen maistuvan kyllä myöhemminkin.

Minua jäi harmittamaan, etten tähän hätään saanut mustaviinimarjapensaan lehtiä, sillä ne varmasti olisivat tuoneet ihanan vivahteen kurkkuihin. Sen sijaan lisäsin purkkeihin omalta maalta porkkanoita ja tilliä, sekä kaupan pussukasta sinapinsiemeniä.

Ohje oli helppo ja se löytyi siitä Meiran mausteseospussin kyljestä. Itse tosin pienensin annosta, sillä viisi kiloa avomaankurkkua kuulosti melkoisen isolta määrältä.

Säilykekurkut

TARVITSET:

1,5 kg Avomaankurkkua
(Muutamia pikkuporkkanoita)
Sinapinsiemeniä
Tillin lehtiä ja kukintoja
Mustaviinipensaan lehtiä
½ pss Meira Kurkkumausteseosta
1,5 l Vettä
3 dl Etikkaa
2,5dl sokeria

  • Pese huolellisesti tillit ja kurkut.
  • Siivuta kurkut viipaleiksi.
  • Lisää hyvin pestyihin purkkeihin kurkkua, tilliä ja mustaviinimarjanlehtiä kerroksittain (Ja porkkanoita). Ripottele pinnalle sinapin siemeniä.
  • Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri ja mausteseos. Kiehauta kunnolla.
  • Kaada tulikuuma liemi purkkeihin kurkkujen päälle ja sulje kansi nopeasti.
  • Anna olla huoneenlämmössä vuorokausi.
  • Laita jääkaappiin vähintään kuukaudeksi.

Säilykekurkut Säilykekurkut Säilykekurkut

Kommentit

Kommentoi juttua: Helpot säilykekurkut!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X