Alkukesästä jäi postaamatta nämä ihanat ja helpot tomaatti-mozzarella minitaskut. Näiden tekeminen on siis todella helppoa isommallekin porukalle ja maku on hurjan herkullinen.

Nämä ovat käteviä myös siksi, etteivät nämä vie kylmää tilaa jääkaapissa muuta kuin mozzarellapallojen verran. Taskut nimittäin voi tehdä etukäteen, tomaatit kestävät huoneenlämmössä pari päivää ja pestonkin voi valmistaa pieneen purkkiin etukäteen. Sama pätee lehtitaikinataskuihin. Ne voi tehdä aamulla tai jopa edellisenä päivänä valmiiksi ja pitää pussissa huoneenlämmössä täyttöön asti.

Julkaisin alkukesästä muut juhlissamme tarjolla olleet herkut. Pääset kurkkaamaan niiden reseptit alla olevista linkeistä.

Salama- ja Martti -kakku
My Little Pony -Charlotta
Kinkkukääröt ranskanleivästä
Juhlien tunnelmaa

TARVITSET n. 40kpl:

2 Isoa lehtitaikinalevyä
1 dl Kevätsipulisilppua
1-2 dl Mozzarella- emmentalraastetta
8 tomaattia
5 Palloa mozzarella
(Vettä tai kananmunaa, seesaminsiemeniä)

PESTO:

½ nippua Rucolaa
½ nippua Basilikaa
½ dl Pinjansiemeniä
1 dl Oliiviöljyä
½ tl Suolaa

  • Tee pesto. Mittaa kaikki ainekset yrttileikkuriin ja aja sileäksi. Pidä jääkaapissa.
  • Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan. Leikkaa taikinasta pizzapyörällä tai puukolla tasakokoisia neliöitä.
  • Voitele halutessasi kuutiot vedellä tai kananmunalla. Ripottele seesaminsiemeniä ja juustoraasetta päälle.
  • Paista 200 C n. 8min tai kunnes ne ovat nousseet ja saaneet kullanruskean värin. Anna jäähtyä hyvin.
  • Viipaloi mozzarella ja tomaatit.
  • Avaa taskut varovasti käsin. Roiskauta taskuihin pieni määrä pestoa ja lisää jokaiseen taskuut yksi viipale tomaattia ja mozzarellaa.
  • Roiski loppu pesto taskujen päälle ja heittele kevätsipulisilppu päälle.