Helppo tapa opettaa lapsille kellonajat!

Nyt kun olemme jumissa kotona, lapset kyselevät usein milloin on ruoka tai koska saadaan välipalaa. Siitä se ajatus sitten lähti. Lapset eivät tunnistaneet vielä aikoja, mutta numerot kyllä, joten vastaukseksi riitti usein että kahdeltatoista on ruoka. Päätin kuitenkin, että nyt on hyvä hetki oppia ajan ymmärtämistä, ja sitä varten viritin lapsille oman kellon, josta he näkevät ruoka-ajat. Meillä ruoka on joka päivä samaan aikaan, joten kello toimii meillä erinomaisesti.

Kello on siis tavallinen seinäkello, johon väritin meidän ruoka-ajat tussilla. Halutessaan siihen voi sisällyttää eri värisillä tusseilla myös muitakin päivän rutiineja, kuten ruutuajan, ulkoilun, pesuajat, opiskeluajat ja vaikka hampaiden harjauksen. Näin lapsi oppii katsomaan itse kellosta mikä hetki on menossa, ja myös sen mitä tapahtuu seuraavaksi. Ajan käsitys myös alkaa sujumaan ihan kuin huomaamatta, ilman että sitä tarvitsee sen enempää selittää.

Lapseni ovat nyt viisi ja kuusi, joten ajan opetteleminen on hauskaa ja helppoa. Tällainen kello sopii kuitenkin myös isommille ja pienemmillekin lapsille. Aika on tärkeä käsite, sillä sen mukaan meidän koko elämämme ohjautuu. Tämä on helppo ja hauska tapa oppia aikaa ja aikakäsitettä, ja oppimisen lomassa on helppo vastata lapsille aikaan liittyviin kysymyksiin, mitä ei ehkä muuten olisi osannut selittää.

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo tapa opettaa lapsille kellonajat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X