Helppo välipala: Mustikka-jogurttijäät!

Löysin kaapin perältä koskemattomat mehujäämuotit ja paloin halusta testata niitä. Mehujää sellaisenaan on aika laimeaa evästä, joten halusin kokeilla miten jogurtti käyttäytyy pakkasessa. Samalla vähän terveellisempi ja täyttävämpi välipala lapsille, kuin vaikka maustetut jogurtit. Sopii tietenkin myös aikuiseen makuun ja miten helppo napata vaikka aamulla pakkasesta, jos aamupala meinaa jäädä kiireessä väliin. Testiryhmän mielestä olisi saanut olla makeampi, mutta muutaman maistelun jälkeen upposi sellaisenaankin.

Mustikkajogurttijäät

Herkullista niin pienten kuin isompienkin makuun.

DSC_0032

Testiryhmän mielestä hyvää, mutta kirpeää! (ennen tätä testausta, testiryhmä ehti testata äidin vedenkestävän ripsivärin ja siksi naamassa vielä mustaa. Kaikki ei lähtenyt ensimmäisellä pyyhkäisyllä.)

TARVITSET:

Maustamatonta jogurttia
Tuoreita tai pakastemustikoita
Hunajaa oman maun mukaan (Minä laitoin kuuteen mehujäähän 1-2rkl)

Testaa paljonko muotti vetää kaatamalla vettä yhteen muottiin ja sitten sen veden desimittaan. Omat muotit vetivät noin desin verran. Joten kuuteen desin muottiin laitoin 5dl jogurttia, n. 1-2rkl hunajaa ja n. 10 mustikkaa per muotti. Muotit pakkaseen ja parin tunnin päästä on valmista. Massaa kannattaa maistaa ennen pakkaseen laittoa että makeutta on riittävästi.

mustikka jogurtti jäät

mustikka jogurtti jäät

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo välipala: Mustikka-jogurttijäät!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X