Herkullinen Kebabkastike on nopea arkiruoka!

Arkeen on kiva välillä tuoda uusia ruokia. Monesti meillä ainakin samat ruoat pyörii viikosta toiseen, sillä uuden keksiminen tuntuu olevan niin vaikeaa hektisinä viikkoina. Tämä ruoka syntyi vahingossa. Tulin töistä kotiin, en jaksanut mennä kauppaan, kaivelin mitä kaapeissa on ja niin syntyi kebabkastike. Kyytipojaksi keitettiin riisiä ja kylkeen vielä turkkilaisesta jogurtista nopeasti kyhätty kylmä kastike mikä maustettiin mintulla ja sitruunalla.

Kebabkastike

  • 400 g Valmista pakaste kebab-lihaa
  • 1 Iso sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 400-500 g Tomaattimurskaa
  • 2,5 dl Ruokakermaa
  • 1 tl Korianteria
  • 1 Lihaliemikuutio
  • 1 rkl Worchesterhire -kastiketta
  • 1 rkl Ketsuppia
  • 1 rkl Santa Maria Jauhelihamaustetta
  • ½ tl Mustapippuria

Tarjoiluun keitettyä riisiä ja vihersalaattia, sekä jogurttikastiketta. Jogurttikastike: Sekoita 250 g Turkkilaista jogurttia, 1 rkl Hunajaa, ½ dl Tuoretta minttua, 1 tl Valkosipulimurskaa, loraus sitruunanmehua ja ripaus suolaa,

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla.
  2. Lisää Kebab ja paista niin että kebab rapeutuu.
  3. Lisää kaikki loput ainekset kasaariin ja anna kiehua kymmenisen minuuttia.
  4. Tarjoile lisukkeiden kanssa!

Kommentit (2)

Helppoa arkiruokaa on kaupat täynnä, sen kun menee einestiskille tai pakastealtaalle. Mutta ei niistä kyllä ennen juuri olla kehdattu nettiin reseptejä laittaa.

No jos tämä ohje tuo jollekin helpotusta, niin se tuskin on pois keneltäkään. 🙂

Kommentoi juttua: Herkullinen Kebabkastike on nopea arkiruoka!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X