Herkullinen omena-kanelihillo!

Omenat ovat kypsiä, ainakin meillä, ja keräsimmekin puun tyhjäksi. Tänä vuonna omenoita tuli merkittävän paljon. Yhdestä puusta saimme yli 150kg hyvää omenaa. Lahjoitimme suurimman osan omenista naapureille ja ystäville, silti saimme tehtyä mehua, hilloa ja tietenkin omenahyvettä omiin tarkoituksiin.

Omena ja kaneli luovat tunnetusti kauniin liiton ja käytänkin kanelia lähes aina omenaherkkuihin. Niin tälläkin kertaa. Tein omenahilloa noin 6 litraa ja käytin tällä kertaa vegegeliä antamassa juuri oikeanlaisen koostumuksen, että sokerin määrää voi vähentää. Jos haluat säilyttää hillon jääkaapissa tai kellarissa, suosittelen käyttämään säilöntäaineeksi esimerkiksi sitruunahappoa. Me säilytämme hilloja pakastimessa, joten lisäsin hilloon vain sitruunamehua.

TARVITSET (5 litraa valmista hilloa)

7 litraa omenoita kuutioina
2 litraa omenoita pikkukuutioina
4 tl Kanelia
800g Hillosokeria
½ dl Sitruunanmehua
1 l vettä
1 pkt (4pss) Vegegeliä / 5 Liivatelehteä

  • Laita 7 litraa omenakuutioita ja vesi kattilaan ja keitä 20 min.
  • Lisää hillosokeri, sitruuna ja kaneli ja keitä 10 min.
  • Lisää 2 litraa omenakuutioita ja vegegel joukkoon ja anna kiehahtaa.
  • Anna seoksen jäähtyä ja purkita ja pakasta.

HUOM! PIKKUOMENAKUUTIOT lisäämme siksi, että haluamme omenahilloomme ”sattumia”. Jos haluat sileää hilloa, voit unohtaa pikkukuutiot kokonaan.

 

Kommentit (1)

Minun ruskeaan kastikkeeseen menee 50g voita 0,5 dl öljyä,1 dl v.jauhoja ja 0,7 litraa vettä.

Kommentoi juttua: Herkullinen omena-kanelihillo!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X