Herkullinen perunagratiini

perunagratiini

Peruna on erinomainen lisäke arki- ja juhlaruokiin ja sen variointimahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tämä perunagratiini on helppo valmistaa ja se sopii hyvin esimerkiksi grillatun lihan tai kasvispihvien kanssa. Jos haluat nostaa gratiinin vieläkin korkeammalle tasolle, ripottele pintaan vielä aurajuustomurua. Lopputulos on fantastinen.

Perunagratiini 5-6 annosta

  • 1 kg Perunaa
  • 25 g Voita
  • 2 rkl Vehnäjauhoja
  • 4 dl Maitoa
  • 3 dl emmental-raastetta
  • 1-2 tl Suolaa
  • ½ tl Valkopippuria
  • Ripaus maustepippuria

OHJE:

  1. Kuumenna uuni 175 – 200 C (kiertoilma 175 C)
  2. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
  3. Laita perunat voideltuun uunivuokaan.
  4. Sulata pannulla tai kattilassa voi ja lisää jauhot. Anna niiden pulpahdella hetki niin, että jauhot alkavat paksuuntua.
  5. Kaada sekaan maitoa vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti koko ajan ettei tule paakkuja. Vois kastike on liian paksua, lisää vielä maitoa.
  6. Anna kastikkeen pulpahdella hetki ja lisää mausteet.
  7. Lisää emmental ja sekoita tasaiseksi.
  8. Maista kastiketta ja lisää mausteita jos maku on liian mieto.
  9. Ripottele hiemaan suolaa perunoiden pintaan ja kaada kastike päälle.
  10. Paista uunissa n. 45 min. Jos pinta alkaa saamaan liian aikaisin väriä, peitä vuoka foliolla tai kannella.
  11. Tarjoile lihan tai kasvispihvien kanssa.

Instagramissa on meneillään arvonta!

Instagramissa on meneillään arvonta. Käy osallistumassa arvontaan profiilissani @fruttidimutsi. Arvonta päättyy 10.3.2019.

Kommentit

Kommentoi juttua: Herkullinen perunagratiini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X