Peruna ja juusto muodostavat ihanan pohjan tälle ”kääretortulle”. Väliin kääritään kasvis- jauhelihakastiketta ja vatsaa täyttävä herkku on valmis! Tätä ihanuutta voi nauttia niin lounaaksi kuin päivälliseksikin ja tämä on kaikkein parhaimmillan kun se tehdään tänään ja nautitaan lämmitettynä huomenna. Kaikki maut löytävät balanssin ja vielä kun sen tarjoilee raikkaan salaatin kera, on makunautinto huipussaan!

En jaarittele enempää, kokeile ja ihastu!

PERUNARULLA / PERUNAKÄÄRETORTTU

6 Perunaa
1 dl Parmesania
1 dl Mozzarellaraastetta

400g Jauhelihaa (vähärasvaista)
1 iso Sipuli
400g Wok -vihanneksia
1 dl Ruokakermaa (juusto)
1 dl Maitoa
2 – 3 Tomaattia kuutioina
1,5dl Ohrahelmiä
½ pkt Koskenlaskijaa
½ prk Creme Fraisea
1 Lihaliemikuutio

Mausteet maun mukaan, itse käytin: Suola, valkopippuri, mustapippuri, valkosipulijauhe, sipulijauhe, jauhelihamauste, chilijauhe

  • Siivuta perunat (kuorittuna) superohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä pellille puolet parmesanista ja mozzarellasta.
  • Levitä ohuen ohuet perunaviipaleet limittäin niin, että ne peittävät koko pellin.
  • Levitä perunoiden päälle loput juustot. Paista 200 c Kunnes juusto saa kullan ruskean värin.
  • Paista sillä välin jauheliha ja vihannekset kypsiksi. Lisää joukkoon koskenlaskija, kerma, lihaliemikuutio, creme fraise, ohrahelmet ja pari desiä vettä.
  • Anna kiehua kokooon n. 15 min.
  • Ota perunalevy uunista ja levitä täyte päälle (JOS perunalevy on valmis ennen kastiketta, jätä levy jälkilämpöön että se pysyy pehmeänä). Rullaa tiiviiksi samalla periaatteella kuin kääretorttu tai munakasrulla.
  • Parhaimmillaan rulla on, kun sen antaa jäähtyä ja vetäytyä ja leikkaa ja tarjoilee vasta muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä – uudelleen lämmitettynä!