Herkulliset proteiinivälipalat – Itse tehdyt ja valmiit!

Sain tuotteita kokeiluun Fitnesstukulta

Minun keventämiseni ruokailujen suhteen on kausiluontoista. Välillä motivaatiota on vaikka muille jakaa, välillä en edes halua ajatella koko asiaa. Siitä tuli minulle taannoin aikamoista pakkopullaa ja nyt yritän elää elämääni jonkin aikaa paisumatta, mutta silti miettien mitä suuhuni laitan.

Huomasin kaloreita laskiessani erään ongelman, mitä en aiemmin ollut tullut ajatelleeksi. Kun kevennän, kalorit vedetään alaspäin. Usein lämpimät ruokani ovatkin keittoja ja salaatteja ja tajusinkin, etten ole osannut tyrkätä aterioihini lähellekään niin paljoa proteiinia, mitä elimistöni oikeasti tarvitsee.

Kasvikset täyttävät mahaa hyvin ja niissä on paljon kuitua, mutta proteiinin saanti on turhan vähäistä. Niinpä onnistuinkin yhdistämään herkuttelun, vähäkalorisuuden ja riittävän proteiinin saannin kätevästi samaan pakettiin lisäravinteiden avulla.

Sain Fitnesstukulta testiin tuotteita, jotka ovat suhteellisen vähäkalorisia, mutta samalla proteiinirikkaita. Nimenomaan laihduttajille suunnattuja. Koska suurin osa maistuu suklaalle, ne toimivat kivasti myös herkkuina.

Aamulla en oikein tahdo saada aamupalaa alas, joten nautin kahvini kanssa proteiinijuomaa. Fitnesstukun Diet Pro -proteiinijauheen voi sekoittaa veteen tai maitoon. Se on herkullisen suklaista, kaakaon makuista ja samalla keho saa proteiinia heti aamusta, ilman että pitää väkisin syödä. Tuote on erityisesti suunniteltu laihduttajalle ja siksi siinä on myös vähän kaloreita. Lisää tietoa Diet Pro -juomajauheesta löydät tästä linkistä.

Päiväkahviaikaan minun sokerihammastani yleensä kolottaa ja kaipaan kahvin kanssa jotain makeaa. Silloin saatan napata Ehrmannin suklaavanukkaan. Se on ylivoimaisesti parasta vanukasta mitä tiedän, maistuu vähän lapsuudesta tutulle jacki -vanukkaalle, mutta siinä 200 g purkissa on vain n. 150 kcal energiaa ja kuitenkin 20 g proteiinia. Lisää tietoa Ehrmann -suklaavanukkaasta löydät tästä linkistä.

Iltapalaksi sitten teen nopeasti pannukakun valmiista proteiinipannukakkujauheesta. Valitsin maustamattoman jauheen, sillä sitä voi helposti tuunata fiiliksen mukaan joko suolaiseksi tai makeaksi. Kalorittomalla suklaakastikkeella ja mansikoilla/banaanilla siitä saa makean herkun (toimii myös maissikakkujen kanssa) ja esimerkiksi kasviksilla ja palvikinkulla tai broilerilla sen saa ihanan tuhdiksi suolaiseksi palaksi. Lisää tietoa pannukakkujauheesta löydät tästä linkistä.

Tässä pannukakun päällä on pieni lusikallinen rahkaa, kaloritonta suklaakastiketta ja sokeritonta päärynäsosetta.

Joku saattaa tarttua kaiken maailman luonnottomien lisäravinteiden turhuuteen tai muuhun vastaavaan tässä, mutta minä olen sitä mieltä, että koska minun on ravittava tämä ruho jollain tavalla, teen sen mielelläni niin, että minä nautin siitä.

Proteiini on ehdottoman välttämätöntä keholle ja keittojen ja salaattien rinnalle proteiinia saa esimerkiksi raejuustosta, kananmunista tai broilerista ja se olisikin muuten ihan ok. vaihtoehto, mutta minä alan olla aika loputtoman kyllästynyt siihenkin. Olen syönyt kaksi vuottaa rahkaa, raejuustoa ja kanaa, ja täytyy sanoa että pohja se on minunkin pussissani.

Näin ikuisuuslaihduttajana nämä lisäravinteet, mitä tänä päivänä on mahdollisuus saada, pelastaa varmasti monen muunkin samassa tilanteessa olevan elämän. Näillä keinoilla on oikeasti mahdollista saada sitä todellakin kaivattua vaihtelua ruokavalioon ja korvata esimerkiksi suklaat sun muut kuitenkin hitusen paremmilla vaihtoehdoilla. Yllä olevassa kuvassa näkyvän kalorittoman suklaadipin lisätiedot löytyy tästä linkistä.

Tässä alla on vielä kaksi kirjaa, mitkä ostin jokin aika sitten. Kummastakin löytyy aivan ihania reseptejä suolaiseen ja makeaan leivontaan niin, että kaloreita on maltillisesti ja proteiinia paljon. Fitnesstukun verkkokaupasta saa hankittua kaiken, mitä näissä resepteissä tarvitaan. Mukana on paljon reseptejä, jotka ovat esimerkiksi gluteenittomia, viljattomia, maidottomia ja vegaaneja. Suosittelen tutustumaan jos aihe kiinnostaa.

Helppo, itsetehty proteiinivanukas (2 annosta)

2 dl Vettä tai maitoa (kauramaitoa)
1 dl Star Nutrition Diet Pro -proteiinijauhetta
4 rkl Chia -siemeniä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja jaa kahteen kannelliseen purkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Superherkullinen aamupala tai päiväpala on valmis lusikoitavaksi!

Kommentit

Kommentoi juttua: Herkulliset proteiinivälipalat – Itse tehdyt ja valmiit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X