Herkulliset uunibataatit!

Rakastan keittokirjoja ja ruokalehtiä. Yleensä haen reseptejä googlen kautta, mutta lehtiin ja kirjoihin liittyy eräänlainen nostalgisuus, joka tekee niistä vastustamattomia. Sama pätee käsitöihinkin. Pinterest on täynnä ideoita, mutta paperiversioisissa ohjeissa on vain sitä jotain.

Kaupoissa asioidessani tartun aina Pirkka-lehteen ja Yhteishyväkin tulee kotiin kannettuna. Niissä on tosi usein ihania ruokaohjeita jokaiseen vuodenaikaan. Tämä resepti on tämän kevään Pirkka-lehdestä. Pelkän kuvan nähtyäni, minun oli pakko päästä kokeilemaan tätä ohjetta. Heti.

Bataatteja saa nyt edullisesti ja herkullisuuden lisäksi tämä on edullinen ruoka valmistaa. Nautin oman bataattini salaatin kera, perheeni nautti omansa jauhelihapihvien kanssa. Eli tämä on tavallaan ruoka jo itsessään, mutta sopii myös lisukkeeksi, vaikka pihvien, kalan tai tämän ihanan lihamurekekääretortun kanssa.

Ohje on myös helppo ja yksinkertainen, joten vikaan ei voi mennä.

Uunibataatti fetajuustolla

Uunibataatti fetajuustolla

TARVITSET:

1 bataatti / 2 ruokailijaa
½ pkt Fetajuustoa
2-3 vartta kevätsipulia (tai ruohosipulia)
Makeaa chiliä maun mukaan
Oliiviöljyä
Suolaa

Halkaise bataatit. Sivele leikkuupinta öljyllä ja töki haarukalla reikiä. Ripottele pinnalle suolaa ja laita uuniin. 200 C Kunnes bataatti on pehmeää ja kypsää (min 30min).

Mössää bataatteja haarukalla ja lisää vielä hieman suolaa. Murenna feta päälle ja lisää kevätsipuli ja chili suikaleina. Tarjoile heti.

Uunibataatti fetajuustolla

Uunibataatti fetajuustolla

Suolaa ja oliiviöljyä!

Kommentit

Kommentoi juttua: Herkulliset uunibataatit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X