Minun pieni raparperipuskani työntää jo kovaa vauhtia isoja lehtiä ja ihan pian pääsen omiini käsiksi. Sitä ennen on tyydyttävä kaupan herkkuihin. Raparperit ilmestyivät kauppoihin parisen viikkoa sitten ja minä olenkin tehnyt jo parit piirakat, niin ja nyt tämän. Tämän taivaallisen toimivan juoman.

Ihana twisti kevään ja kesän skålailuihin tuo raparperin ja kuohuviinin täydellisesti toimiva liitto. Resepti on superhelppo. Mutta se tuo aivan uudenlaiset tuulet onnentoivotuksiin ja saa kuivan ja tylsän skumpan maistumaan niin hyvältä, että kuulet hallelujakuorot ympärilläsi.

TARVITSET: (12 annosta)

4-5 vartta raparperia (n. ½ litraa)
1 dl vettä
2 rkl Sokeria (lisää tarvittaessa)
½ tl Kanelia

2 x 0,75l Kuohuviiniä (kuivaa tai puolikuivaa)

(Tuoreita mansikoita)

  • Keitä pieniksi pilkottuja, kuorittuja raparperejä vedessä niin kauan, että ne alkavat hajota (5-10 min).
  • Soseuta ne vielä sauvasekoittimella.
  • Lisää sokeri ja kaneli. Anna jäähtyä.
  • Lisää pari ruokalusikallista sosetta jokaisen kuohuviinilasin pohjalle ja kaada kylmä kuohuviini päälle. Sekoita varovasti, ettei se kuohu liikaa. Nauti!
  • Halutessasi leikkaa tuoreeseen mansikkaan viilto, ja laita se lasin reunaan kiinni! Minulla ei mansikoita ollut tähän hätään, mutta kesän juhlissa tulen niitä varmasti käyttämään.