Ihanan syksyinen jauhelihakeitto


Jauhelihakeitto on ihana syksyinen ruoka. Tässä versiossa on vähän kaikkea mitä kaapista löytyi. Perunan sijaan heitin keittoon vielä pätkäspagetin loput ja kirkkaan liemen sijaan runsautta antaa pavut ja tomaatti.

Kesäkurpitsa oli ihana lisä keitossa, vaikkakin minulle uusi asia. En ole mieltänyt kesäkurpitsaa keittokasvikseksi ennen tätä.

Keitto oli ihanan maukasta ja täydellinen lounas koleana syyspäivänä!

Jauhelihakeitto

  • 400 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 5 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 prk chili sin carnea
  • 1 prk Tomaattimurskaa
  • 1 dl Salsaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl rakettispagettia
  • 1 lime
  • 1 – 2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • Ripaus kanelia
  1. Pilko kasvikset ja kuullota niitä pannulla.
  2. Paista jauheliha ja lisää se kasvisten kanssa kattilaan. Lisää tomaattimurska, chili sin carne ja liemikuutiot sekä mausteet ja reilusti vettä.
  3. Anna kiehua 15 minuuttia ja lisää spagetti. Keitä vielä 10 minuuttia ja tarjoile limemehun kanssa.

Avainsanat

Kommentit (2)

Mitä salsaa?

Mulla oli ihan joku S-Ryhmän mild salsa mitä kaapista löytyi, mut oman maun mukaan voi käyttää mitä vain 🙂

Kommentoi juttua: Ihanan syksyinen jauhelihakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X