Isänpäivä OOTD – Husband edition!

Isänpäivä. Sen merkitys minulle on syntynyt vasta omien lasteni myötä kunnolla. Itse kasvoin ilman oman isäni läsnäoloa ja turvaa. Kasvaessani lapsesta aikuiseksi, minulle äiti oli sekä isä että äiti. Oma isäni oli kyllä aina minulle olemassa, mutta niin kaukana. Kun omat lapseni syntyivät, koin että sen myötä suhde omaan isäänikin on lähentynyt. Koen erityisen tärkeänä sen, että minun lapsillani on pappa. Omat isoisäni kuolivat, kun olin pieni ja muistikuvat heistä on kovin hatarat. Siksi nautinkin niin paljon tästä, kun omilla lapsillani on isoisiä. Papan lisäksi heillä on myöskin ukki, äitini mies ja sekä tietenkin paappa, puolisoni isä. Mutta miten mahtavalta se tuntuu, kun minun lapsillani on roppakaupalla rakkautta ja turvaa (ja isoisiä) enemmän kuin kukaan osasi ajatella. Koen että minä ja lapseni olemme suunnattoman siunattuja, kun meillä on näin monta upeaa, vahvaa miestä pitämässä meistä huolta.

Entäs oma mieheni, lasteni isä? Kävipä mielessäni, että isänpäiväkortin sijaan minun pitäisi lähettää anopille ja appiukolle kortti ja kiittää heitä siitä, miten valtavan hienoa työtä he ovat tehneet kasvattaessaan tuon miehen. Hän on omistautuva, rakastava, huolehtiva, huumorintajuinen ja kaikinpuolin upea. Rakastan häntä täältä kuuhun asti. Ja mikä parasta, hän rakastaa meitä enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa.

Kerroin jokin aika sitten 80-luku postauksessani lapsuuden haaveammateistani. Kuinka minä haaveilin, että minusta tulee kotiäiti tai prinsessa. Ja sitten omalta kotikylältäni löydänkin miehen joka toteuttaa minun molemmat haaveeni. Kävimme peruskoulun viimeiset vuodet samalla luokalla ja olimme jatkuvasti napit vastakkain. Opettajat laittoivatkin meidät usein eri puolille luokkaa, kun tappelimme ja kinastelimme _koko_ ajan. Eipä silloin käynyt mielessäkään, että tuosta ”raivostuttavasta, kaljusta ääliöstä” (suora lainaus päiväkirjasta vuodelta 2001) tulisi maailman upein aviomies ja parhaista parhain isä minun lapsilleni. Peruskoulun jälkeiset vuodet eri puolilla maailmaa kasvattivat meidät niin, että toimimme nyt täydellisesti yhdessä. Miten mahtavaa se on, kun on vaan hyvä olla toisen kanssa..

Minulla ja lapsillani on elämässämme monta vahvaa miestä pitämässä meistä huolta. On turvallinen olo, kun voi luottaa siihen että tuki ja turva on aina läsnä. Aina.
Pitkän tien olen kulkenut tähän päivään. Paljon on sanottu ja tehty. Ilman näitä neljää miestä, en varmasti istuisi tässä kirjoittamassa.
Kiitos jokaisesta askeleesta, minkä olette kulkenut vierelläni. Kiitos jokaisesta tienviitasta, jonka olette osoittaneet, että kuljen oikeaan suuntaan.
Kiitos, että uskoitte silloin, kun kukaan muu ei enää uskonut. Kiitos, että kannoitte silloin, kun kukaan muu ei jaksanut.
Kiitos lasteni isä, pappa, ukki ja paappa. Ihanaa isänpäivää!
 

Isänpäivälahjoista…

En tiedä, miksi minä herään tähän asiaan vasta nyt, kun isänpäivään on alle viikko jäljellä. Mutta tänä vuonna isänpäivän minä vietän lasteni kanssa kolmestaan. Mieheni on töissä ja isoisät ovat mailien päässä meistä. Kyllä minä meinasin sunnuntai-aamuna herätä reilusti ennen miestäni ja laittaa hänelle luxus-aamiaisen. Isoisät saavat lasten maalaamat taulut ja kortit. Miehelleni väkersin kotoa löytyneistä tarvikkeista avainkaulanauhan töihin ja lisäksi hän saa uudet vaatteet. Olemme viimeisen päälle maalaisia, niin pukeutumisessa, kuin kaikessa muussakin. Nyt jotenkin ehkä kolmenkympinkriisi puskee päälle (tai jotain), kun me molemmat olemme halunneet kiinnittää enemmän huomiota pukeutumiseen. Ehkä se, kun yhteistä aikaa on erittäin vähän, ja vielä vähemmän niitä hetkiä, että pääsemme kahdestaan jonnekin pois kotoa. Se on saanut meidät haluamaan muutosta vaatekaapin sisältöön. Kun pääsee kahdestaan ulos, ei ehkä haluakaan enää sinne mäkkärin autokaistan luukulle huppari silmillä, vaan jonnekin ”aikuisempiin” paikkoihin. Sitä arjen pientä luxusta oppii kaipaamaan ja niihin hetkiin haluaa panostaa. Niitä sitten muistellaan lasten nukkumaanmenoajan jälkeen sohvalla nyhjäten… Eli tämän vuoden isänpäivälahja miehelleni oli se, että valitsin kolmesta verkkokaupasta kauluspaidan ja housut ja mieheni sai kolmesta vaihtoehdosta valita mieleisensä. Hän oli erittäin tyytyväinen lahjaansa. Erilaista, hyödyllista ja kivaa. Yksityisyyttämme suojellakseni, en paljasta puolisoni kasvoja, mutta vaatteet olivat niin kivat, että ne teille esittelen.

DSC_0310

Tummanlila paita sekä tummansiniset housut löytyivät H&Mlta. Kuvaustilanne oli niin nopea, että puvun takki sekä kravatti ei ehtinyt kuvaan mukaan. Enkä minä ehtinyt silittää noita vaatteita…

 

DSC_0317

 

 

DSC_0306

Tällaisen avainkaulanauhan ehdin parsia kasaan. Voi olla että tuon ulkomuoto vielä muuttuu ennen sunnuntaita….

Kommentit (2)

Ukki kiittää kumartaa ja rakastaa kaikkia Teitä!❤

<3 <3

Kommentoi juttua: Isänpäivä OOTD – Husband edition!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X