Itse leikatut hiukset ja DIY hiusten laminointi!

Hiusten laminointi

Tältä minun kuontaloni näyttää nyt. Ja tässä kuvassa hiukset on siis ”Laitettu”. Alla kuvia projektista muuten.

Kaksinaamainen -blogissa siitä oli juttua. Sitten siitä sekosi Äitylit -ryhmä Facebookissa. Oli ennen ja jälkeen -kuvia. Silohiuksisia, kauniita naisia feedi täynnä. Minun oli pakko kokeilla.

Olaplex -hoito on tullut nyt muotiin. Monet sitä ovat kehuneet. Silti tarinoita on puolesta ja vastaan. Toiset kertovat miten hiukset on pelastettu ja toiset… No, toista tarinaa.

Oli tavallinen perjantai-päivä. Minä harjasin hiuksiani ja tajusin, että ne ovat katkeilleet sieltä ja täältä. Enää pariin vuoteen minun luonnonkiharat hiukseni eivät ole kihartuneet. Ne ovat olleet kuin kasa hamppua. Kuivaa, elotonta. Edes väri ei niihin enää tarttunut. Tasaisin väliajoin minä haluan punaiset hiukset. Yleensä keväällä, kun auringon ensi säteet osuvat maahan, sekä syksyllä, kun pimenevät päivät vievät kohti syysmasennusta. Punainen väri on aina edustanut minulle itseluottamusta ja voimaa. Olen värjännyt hiuksiani yläasteelta asti, mutta koskaan ne eivät ole olleet niin huonossa kunnossa, kuin mitä nyt.

Luulin pitkään, että raskaushormoneiden vaikutus hiuksiini oli taltuttanut kiharani. Mutta tuona perjantaina, kun katsoin kuvaani peilistä, minä ymmärsin, että hiukseni ovat vain niin huonossa kunnossa, että siksi ne eivät enää kiharru. Tänä keväänä tein saman kuin muinakin. Tein värinpoiston ja laitoin punaisen värin. Latvat jäivät oransseiksi ja tyvi värjäytyi kirkkaanpunaiseksi. Syytin värinpoistoa ja muutaman viikon päästä laitoin uuden punaisen värin. Tuokaan väri ei tarttunut ja se vei mukanaan puolet hiusten pituudesta.

Kävin nuorempana leikkauttamassa hiukseni usein parturissa ja joka kerta jouduin leikkaamaan niitä itse kotiin päästyäni. Koska hiukseni ovat todella kiharat, ne pitää leikata eritavalla, mitä kampaajat harvoin ottavat huomioon. Ne pitää leikata kihara kerrallaan, että ne saa tasaisesti ja nätisti laskeutumaan. Olen leikannut hiukseni jo vuosia itse. Tiedän että se kuulostaa tyhmältä ja pelottavalta, mutta sitä se ei ole. Tällä kertaa riskit olivat suuremmat, kun suoranaisia kiharasuortuvia ei ollut, mutta leikkasin ne kuten aina ennenkin. Ja ne OVAT tasaiset ja juuri sellaiset kuin suunnittelinkin.

Saman perjantaipäivän iltana silmiini osui keskustelu Äitylit -ryhmässä kotitekoisesta olaplexista. Olin juuri värjännyt hiukseni leikkauksen jälkeen takaisin ruskeaksi, että ne muistuttaisivat edes hitusen terveennäköisiä, kun minulle tuli pakottava tarve kokeilla tätä kotikutoista laminointia.

Ohje oli helppo. Vain liivatejauhetta ja hoitoainetta. Minulla ei ollut kumpaakaan. Käytin siis liivatelehtiä ja hiusnaamiota. Ja lopputulos oli uskomaton. Kiilto palasi ja hiukseni kihartuivat jälleen. Ei ihan niin voimakkaasti kuin ennen, mutta suunta oli oikea. Aion tehdä jatkossa tämän hoidon kerran viikossa. Aion pitää hiuksistani nyt parempaa huolta. Käytän jälleen argan-öljyä sisältävää hiusöljyä ja tein raskaan päätöksen: Sanoin hyvästit punaisille hiuksille ikuisiksi ajoiksi. Jatkossa kun kaipaan buustia itsetunnolleni, aion ostaa laukun. Tai kengät. Tai vaikka kirkkaanpunaisen huulipunan, mutta hiuksilleni olen antanut nyt mahdollisuuden tervehtyä. Ne eivät tätä rääkkiä enää saa osakseen.

Alle tulee ohje laminointiin, ja sen alle kännykuvat hiustenleikkuuoperaatiostani.

Hiusten laminointi

Käytin Garnierin argan-öljy naamiota. Muutenkin käytän vain tämän sarjan hiustenhoitotuotteita, sillä ne saivat kärsineetkin hiukseni muistuttamaan ylipäätään hiuksia. Käytössäni on naamion lisäksi sampoo, hoitoaine ja hiusöljy.

HIUSTEN LAMINOINTI:

2 rkl vettä
2 liivatelehteä (jos pitkät hiukset, käytä 4)
Hoitoainetta tai hiusnaamiota niin paljon, että varmasti riittää kaikkialle (Itse käytin ½dl)

LISÄKSI: Muovikelmua, millä hiukset peitetään ja pyyhe päälle lämmittämään.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos hiusnaamion sekaan ja levitä heti kaikkialle KUIVIIN hiuksiisi. Aine hyytyy nopeasti, joten toimi vauhdilla. Peitä hiukset kelmulla ja laita pyyhe vielä päälle turbaaniksi lämmittämään. Anna olla päässä 1-2 h ja huuhtele huolellisesti. Käytä haaleaa vettä, sillä hiukset eivät pidä kuumasta.

Hiusten laminointi

ENNEN: Hiukseni olivat kuin kasa kuivaa heinää, kuivaa hamppua. Hauraat, kuivat, kuolleet, kiillottomat.

Hiusten laminointi

Levitin aineen kauttaaltaan ja peitin kelmulla. Päässä on hyvä pitää pyyhettä tai vaikka pipoa lämmittämässä ainetta.

Hiusten laminointi

JÄLKEEN: Kiharat palasivat, kiilto tuli paremmaksi ja hiukset tuntuivat jälleen hiuksilta. Uskomattoman tehokas setti! Uskon että muutaman viikon hoidolla minun hiukseni saattavat jopa oikeasti herätä henkiin. Ja hintaa hoidolle jää ALLE EURO!!

Ja tässä vielä se hiustenleikkuu kännykuvina

hiusten laminointi

Kuten kuvasta näkyy. Hiukset olivat pörröiset, kuivat ja huonossa kunnossa. Katkeilleet sieltä täältä ja kaksi viikkoa sitten värjätty punaiseksi, ja väri ei tarttunut lainkaan. Ne olivat epämääräisen likaisen ruosteen väriset.

hiusten laminointi

Olen kohta 3 vuotta niitä kasvattanut ja tuntui hurjan pahalta leikata niitä niin paljon, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Ehkä fiksu ihminen olisi mennyt parturiin, mutta minä halusin kokeilla tehdä tämän itse.

hiusten laminointi

Älä huoli, en leikannut niitä kokonaan noilla isoilla fiskarsseilla. Vaikka tiesin, että kuolleet ja tuhoutuneet latvat piti saada pois, oli hiukset lohduton näky altaan pohjalla.

Kommentit (26)

Hei, jos et kuitenkaan halua täysin hylätä punaista väriä, testaa luonnon hennaa! Se hoitaa hiusta ja hiuspohjan ja on vaivan väärti! Itsellä 5h päässä kelmun alla pihahommissa ja kyllä tarttui ja väri elää ihanasti. Porkkanariski on toki olemassa mutta pitkä vaikutusaika ja saunominen/lämpö syventää punaa ja vähentää porkkanaa. 🙂 Ei oo maailman helpoin töhnä levittää ja haisee vähän hassulle mutta itse sain ihan ku uudet hiukset tuolla. Nyt vielä kotilaminointia testaamaan hamppulatvoille!

Minun ensimmäiset värjäykset aikanaan tehtiin hennalla, olin jo unohtanut koko jutun. Täytyykin muistaa tämä syksyllä! Kiitti vinkistä <3

Kiitokset ’koe-eläimenä’ toimimisesta!
Aion itsekin kokeilla gelatiinia kuiviin taipuisiin hamppuhiuksiini 😀 Jätetään omaan arvoonsa (arvottomuuteensa ^^ ) dissaavat kommentit, ja jatketaan kokeiluijamme! Itsekin olen parturoinut niin omaa kuin siskonikin kuontaloa viimeiset 20vuotta, ja tiedän etteivät edes ammattiparturit pysty kurittomia kutreja aina haluttuun muotoon leikkaamaan….

Kiinnostaisiko sinuakin testata hennauksen ja liivate-laminoinnin yhdistäminen? Molemmat kun sekoitetaan kuumaan veteen ja jätetään muhimaan pitkäksikin aikaa… Itselläni ei nyt tarvetta eikä mahdollisuutta hennaamiseen, joten heitän haasteen sinulle! 😀

Hennassa menee mun raja 😀 Yritän parhaillaan kasvattaa omaa väriä päähän ja olen päättänyt etten iske siihen nyt mitään värjäävää tuotetta. Kaiken paskamyrskytyksen jälkeen olen tehnyt tätä edelleen viikoittain ja nyt mun hiuksista on tullut jälleen ihan kunnolla kiharat 🙂 Aion jättää jatkossa tämän luokan kokeilut muutenkin ihan omaksi salaisuudekseni 😀

Pils, käy siellä kampaajalla hän osaa sulle kertoa vähän tosiasioita noiden sun hoitojen ja leikkauksen suhteen….

Tää on kyllä hauska kommentti. 🙂 Jos ihminen itse on tyytyväinen hiuksiinsa, niin ei kai sillon kampaajalle mennä? 😀
Kai jokainen itse kokeilemalla oppii, mitkä hoidot omalle tukalle on toimivia ja mitkä ei. Mä ainakin olen monta kertaa ostanut kalliita hiustenhoitotuotteita, joita kampaaja on suositellut, mutta todennut ne huonommaksi kuin lidlin halpis-tuotteet. Mä myös inhoan kampaajalla istumista, joten harvemmin siellä käyn.

Kai sä tiesit, että mikäli haluat että kampaaja leikkaa kiharan kihara kerrallaan (mitä nyt en aivan tajua? tuskin itsekkään niin leikkaat :’D) niin se kannattaa sanoa varmaan jo aikaa varattaessa? Uskoisin myös että tällaisesta ”operaatiosta” joutuu pulittamaankin vähän enemmän, sillä varmaan tunnissa sitä sun tukkaa ei leikata hius kerrallaan? Itse ainakin aina aikaa kampaajalle varatessani kerron suunnilleen sen mitä haluan hiuksilleni tehtävän.

Jos haluat punaista niin kannattaa kokeilla punaista maskia hiuksiin värinpoiston jälkeen. Jos hius on ylihapertunut, siihen ei jossainvaiheessa enään välttämättä tartu väri/väri kuluu nopeasti pois. Esim. Kc punainen maski hoitaa hiusta antaen ihanan kiillon ja todella hyvän pigmentin (voi levittää vaikka kuivaankin hiukseen, toki leviää paremmin kosteaan). Voi olla pelastava ratkaisu ”ylikuolleelle” tukalle. Ps. En ymmärrä mitä tarkoittaa ”leikata kihara kerrallaan”. Toki kiharia hiuksia leikatessa pitää olla extra tarkkana miten se kihara alkaa elämään lyhetessä, mutta ei siinä mitään muuta eroa ole suoraan hiukseen verrattuna 😀

”Kävin nuorempana leikkauttamassa hiukseni usein parturissa ja joka kerta jouduin leikkaamaan niitä itse kotiin päästyäni.”

Ymmärräthän, että parturit leikkaavat MIEHIÄ? (miehet käyvät parturissa, naiset kampaajalla) Ehkä tässä selitys pieleen menneeseen leikkaukseen?

Joo, tää sen täytyy olla 😀 😀

Hyvä siitä tulee 🙂 täällä toinen itse hiuksensa leikkaava. Ja muiden kommentteja lukeneena, kyllä se toverit hyvät on niin että tässä maassa on HYVIN MONTA parturia jotka ei osaa/halua osata toimia luonnonkiharan leikkuun kanssa. Toiset leikkaa liian märkänä, jolloin kihara on ”venyneenä” ja kuivuessaan tilanne näyttää kammottavalta jne. Ja aina ei auta vaikka asiasta kuinka kertoisi etukäteen, aikaa varataan mutta tulos ei silti ole hyvä, tai no ainakin mun kohdalla se on mennyt siihen että hiukset on aina huomattavasti sovittua lyhyemmät koska ”piti vähän korjata”.

Toinen mistä kinaan partureiden kans on värisävyt, enkä ole hirveen monta kertaa saanut sitä sävyä päähäni mitä pyysin tai kestävyys on ollut aivan surkea. Nykyään värjään täysin itse, tosin käytänkin lähinnä enää suoravärejä kun tykkään shokkiväreistä ja vaalennan juuren lähinnä kahden kuukauden välein.

Juurikin tämä! Kampaajat eivät ole aiemmin kuunnelleet toiveita ja siksi lopputulos on kotona viimeisteltävä.

Kiitos vinkistä, pakko kokeilla tuota hiushoitoa! Oon muutenki huomannut, että omalle hiuslaadulleni parhaimmat hoidot saa keittiönkaapista, koska minun hiukset ei tykkää kampaamotuotteiden silikonimäskistä. 🙂 Ja itseleikkaamalla voi myös saada aivan hyvän tuloksen, kun harjaantuu leikkaamaan oman tukkansa. 🙂

Henna ei sitten lähde hiuksista kuin kasvamalla. Mutta kiiltoa tulee ja näyttää luonnollisemmalta.

Oli pakko kokeilla ? siis tuota laminointia! TOIMII ?

Hahaha päästä löytyy varmaan sahanpurua. Toivottavasti kukaan ei usko näitä sinun ”vinkkejäsi”: hius kiiltää käsittelyn jälkeen tuon naamion sisältämien kalvonmuodostajien vuoksi. Kuuma liivate mömmö saattaa olla kohta syy siihen miksi lähiömutseilla ei ole hiuksia päässä. Mutta kiitos silti huippu nauruista. Itse tehty olaplex hahaha.

Enpäs ole typerämpää juttua vähään aikaan lukenut.

Tämä oli jännittävä vinkki, kiitos siitä! Aiemmat negatiiviset kommentoijat voivat syödä esim.päänsä. Oon sitä mieltä, että testailemalla löytyy usein ne toimivimmat konstit ja liivate on raaka-aineena todella riskitön verrattain synteettisin mömmöihin. Lisää vain tämmöisiä kotikutoisia poppaskonsteja. :3

Mutta toivottelen sulle aurinkoista kesää! Oot inspiroiva persoona! 🙂

<3 <3 Samoin sinne!!

Niin tuttua. Itse olen etsinyt koko aikuisikäni hyvää kampaajaa. Eihän niissä aiemmissa ollut mitään valittamista, eivät vaan osanneet leikata mun hiuslaadulleni sopivaa tukkaa! Itselläni myös luonnonkihara…
Nyt olen nauttinut luottokampaajani ammattitaidosta 9 vuoden ajan. Vaikka hinnat ovat hänellä aika kalliit, en enää uskalla lähteä vaihtamaan hinnan vuoksi =)
Viimeksi uskallauduin vielä värjäämään, oli jokaisen euron arvoinen lopputulos.

Mitä sä luulet että toi liivate siinä sun hiuksessa edes tekee kemiallisesti. Hiusten hoitotuotteet ovat suoraan kemiaa ja niiden toimivuus tarkastetaan eri kemiallisilla reaktioilla. Mitä sä luulet että mikä kemiallinen reaktio tossa tukassa käy kun käytät liivatetta. Ota huomioon se mihin liivatetta käytetään. Sehän hyytelöittää ainetta niin se ei tolle sun hoitoaineelles tee yhtään mitään muuta kun sen hyytelöitä. Kokeileppa pitää sitä maskia ihan se samaaika ilman sitä liivatetta saaat ihan samantuloksen ku liivatteen kanssa. Se liivate ei tee mitään siinä hiuksessa ja jos tekee sun mielestä olis todella hyvä kuulla että mitä se siinä sitten tekee ja mitä se sille hiukselle tapahtuu.

Niin tämä! Onko kummakaan että hiukset tuntuu pehmeiltä ja ”terveiltä” kun niissä on hoitoaineet muhinu monta tuntia. Seuraavassa pesussa se pehmeys on viemärissä, eikä se liivate tee mitään muuta kun hyytelöittää sen hoitsikan. Ei hyvää päivää taas. T.parturi-kampaaja

Siis mä käsitin että sen liivatteen tehtävä tässä on sitoa se hoitoaine hiuksiin et se maski voi antaa parhaan mahdollisen tuloksen.

Voi zsiisus luulin saaneeni päivän naurut jo tuota juttua lukiessani mutta luvassa oliki vielä nää kommentit:D Ei kai se kampaajan vika ole jos haluat tukkasi näyttävän itseleikatulta, mutta miksi ihmeessä silloin olet kampaajalle mennytkään? Kampaajia on erilaisia, erihintaisia, jokainen heistä on käsityöläinen jolloin jokaisen työkin on erinäköinen. Ei kannata jokaista kampaajaa dissata sen perusteella ettet omaa huippukampaajaasi ole löytänyt. Jos käyt ravintolassa etkä pidä ruoasta tai paikasta niin päätätkö sitten olla menemättä koskaan minnekkään ravintolaan?

Jutusta on jo aikaa, mutta pikkuisen on pakko tulla kommentoimaan. Itse olen käynyt useilla parturi-kampaajilla, mutta vielä en ole löytänyt oikeasti kiharan hiuksen taitavaa käsittelijää. Leikkasin hiukseni vuosia itse, kunnes löysin afrohiuksiin erikoistuneen parturi-kampaajan, joka osaa leikata myös kiharat hiukset. Kaikenlainen värjääminen rasittaa hiusta, mutta ei se siitä mitään maailman pahinta rikosta tee. Tuo liivate on jo isomummon päiväkirjasta vuodelta – 35 luettu konsti, eikä se kuuma vesi kerran viikossa sitä hiusta tapa. Kylmällä kun huuhtelee viimeiseksi, niin hius-suomut sulkeutuu. Nykyajan keinotekoiset mömmöt ne vasta hiuksia rasittaakin. On kaikenmaailman hoito- ja käsittelytuotteita, mutta mitä ne todella tekevät hiuksille… Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Huvitti tuo kommentti ”miesten hiukset leikkaa parturi ja naisten kampaaja” . Sallikaa mun nauraa. Parturi leikkaa ja kampaaja tekee kampaukset. Yleensä ammattinimike on parturi-kampaaja, koska on opiskeltu molemmat taidot.

Kiitos viestistä! Liivatteen tarkoitus todella on pitää hoitavaa naamiota paikallaan. Ja kun liivatteen sekoittaa naamion joukkoon, se jäähtyy, hyvä jos voisi sanoa sen olevan kädenlämpöistä, että ei se ainakaan hiuksia polta! Muutenkin olen samaa mieltä kanssasi! Ihanaa alkavaa kesää sinne! 🙂

Kommentoi juttua: Itse leikatut hiukset ja DIY hiusten laminointi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X