Jalkapallo-teemasynttärit 10 -vuotiaalle! Poimi reseptit ja ideat!

Viime viikonloppuna saimme juhlia lähes koko suvun voimin, kun pieni futari siirtyi uudelle vuosikymmenelle. Sain vieläpä erityis-kutsun tulla valmistelemaan ja auttamaan juhlien laitossa. Koska pienen miehen sydäntä lähellä on jalkapallo ja meidän suvussa nautitaan teemajuhlista muutenkin, olin varmaan enemmän innoissani koko juhlista kuin sankari itse. Tai no, ei nyt sentään. Vieraita paikalle saapui iso lössi ja siksi tarjottaviakin valmistui niin, että jokaiseen makuun löytyi jotakin. Pitkästä matkasta oli myös paljon vieraita ja siksi päädyimme panostamaan ennen kaikkea suolaisiin herkkuihin. Vaikka väittäisin että myös makeissa oli valinnan varaa.

Rekvisiitan hankkiminen tuotti päänvaivaa alkuun, kun Keski-Suomen kauppojen hyllyt kumisivat tyhjyyttään jalkapallo-teeman suhteen. Onneksi sitten vähän etelämpää suomea löytyi vinot pinot teemaan sopivia juttuja. Nurmi-pöytäliina, cupcake-vuoat koristeineen, voileipäkakun koriste-ukkelit ja kaverilahjoiksi annetut jalkapallo-avaimenperät löytyivät lopulta ihan Prisman juhla-osastolta. Jalkapallo-servetit ja lautaset löytyivät Minimanista Jyväskylästä ja sokerimassa ja pastavärit saatiin Kärkkäiseltä edullisimmin.

Osa resepteistä on julkaistu blogissani jo aiemmin, laitan niihin linkit. Loppujen reseptit löytyvät kun scrollaat alas!

Pöydässä näkyvään unelmatorttuun minulla ei vielä ole reseptiä, mutta aion sen hommata ja blogata teille. Näiden lisäksi pöydässä oli tarjolla mehua, limsaa, sipsejä, keksejä ja namuja.
Kuulin jälkeen päin, ettei kukaan poistunut paikalta nälkäisenä, joten tehtävä lienee suoritettu!

DSC_0205

DSC_0204

DSC_0222

PIKKU PIZZAT:

Pikku pizzoihin valmistettiin tavallinen pizzapohja, joka kaulittiin levyiksi ja siitä leikattiin pyöreitä kiekkoja tuopilla painaen.
Täytteenä oli mausteinen tomaattikastike, tonnikala, katkaravut ja juusto. Jokaiseen pizzaan laitettiin vielä koristeeksi kirsikkatomaatista leikattu kukka.

Paistoaika n. 8-10min 225C. Seuraile paistoa, ota ulos uunista, kun pinta on kauniin ruskea ja pohja on kypsä.

Oma ohjeeni pizzaan löytyy täältä.

DSC_0173

DSC_0169

NAKKIKÄÄRÖT:

Voitaikinan sijaan käytimme näihin nakkikääröihin hodareista tuttua taikinaa. Näin kääröistä tulee meidän makuun paremman makuisia, kuin voitaikinakääröistä. Tee taikina kuten ohjeessa, mutta laita hiiva yhden teelusikan sijaan 3-4tl ja anna kohota 30min. Jos kaipaat voitaikinamaista lehtevyyttä, saat sitä kun kaulit taikinan isoksi levyksi ja laitat voita väliin. Sitten taittele taikina ja kauli uudelleen, tee näin muutaman kerran.
Taikinasta kaulitaan iso ympyrä ja se leikataan esimerkiksi pizzapyörällä 12 osaan. Jokaisen sektorin päälle laitetaan pieni pala pekonia ja nakki. Sitten sektorit rullataan kuten croisantit ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia. Halutessasi voit voidella ennen uuniin laittoa vedellä ja ripotella pinnalle seesamin siemeniä.

Paistoaika on n. 15-20 min 200 C. Kääröt ovat kypsiä kun pinta on kohonnut ja kauniin värinen.

 

DSC_0201

DSC_0159

DSC_0164

DSC_0165

JALKAPALLOKAKKU

Pohja on tehty kahdella isolla kakkuvuoalla. Pohjana on käytetty normaalia 15 munan sokerikakkupohjaa, tässä ohje.

Kakku kasattiin kerroksittain leivontakulhoon ylösalaisin. Pohjalle laitoimme kelmua, että kakun sai siististi kumottua.
Täytteenä oli mansikkarahka ja mansikan palat. Jos rahka vaikuttaa lirulta, kannattaa heittää pari liivatetta sekaan.
Sokerimassalla päällystäminen on mahdotonta, jos kakku on yhtään liian kostea. Mutta kannattaa myös muistaa, että liian kuivakin voi olla huono, joten kohtuudella!

Kun kakku oli hyytynyt yön yli, kipattiin se tarjoiluvadille ja kuorrutettiin. Kakun ja sokerimassan väliin on hyvä laittaa kuorrute, ettei massa ala hikoilla ja sulaa. Kuorrutteeksi kelpaa esimerkiksi voikreemi, vaniljakreemi tai ihan tuorejuusto. Makeita tuorejuustoja saa valmiina, mutta maustamaton tuorejuusto ripauksella vaniljasokeria toimii myös mainiosti. Kuorrutteen pitää antaa levätä ja jähmettyä ennen sokerimassan laittoa. Koska sokerimassa itsessään on todella makeaa, ei kuorrutteen tarvitse olla.

Kun kakku oli hetken saanut jäähtyä, kaulimme valkoisesta massasta reilusti kakkua isomman levyn. Käytimme apuna leivinpaperia ja tomusokeria. Koska kakkumme oli valtava, emme onnistuneet saamaan massaa kaikesta huolimatta ehjänä, joten teimme toisen kerroksen. Sitä tuskin kukaan huomasi.

Mustasta massasta leikkasimme leivinpaperille piirrettyä viisikulmiota apuna käyttäen jalkapallon ”pilkut”. Kiinnitimme ne elintarvikeliimalla.
Lopuksi kirjoitimme kakkuun sankarin nimen elintarviketussilla.

 

 

DSC_0188

Leivinpaperille piirretty kuvio oli iso apu ja saimme kaikista paloista identtisiä.

DSC_0177

LEMON CUPCAKES

Cupcakesejen ohjeeseen tästä linkistä. Helmikuussa julkaisin näiden ihanien, mehevien ja herkullisten cupcakesejen ohjeen. Nämä on tehty muuten täydellisesti ohjetta noudattaen, mutta päällynen on värjätty vihreäksi muistuttamaan pelinurmea. Cupcakes-vuoat sekä koristeet löytyivät valmiina pakettina.

DSC_0199

FUTARIN VOILEIPÄKAKKU

Helpon voileipäkakun ohjeen löydät tästä. Voileipäkakussa on muuten melkein samat täytteet kuin linkin ohjeessa, mutta kakku on kasattu suoraan nelikulmioksi vuokaleivistä.
Koristeet löydettiin myös Prismasta.

DSC_0200

METSÄSIENIKUPIT

Aikuisempaan makuun tehtiin sitten metsäsienikuppeja, joiden ohjeeseen pääset tästä.
Ohje on kaikinpuolin muuten sama, mutta pelkkien kanttarellejen sijaan on käytetty muitakin metsäsieniä.
Nämä kupit ovat pala taivasta!

DSC_0228

Kommentit

Kommentoi juttua: Jalkapallo-teemasynttärit 10 -vuotiaalle! Poimi reseptit ja ideat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X