Joulutortut tonnikalatäytteellä

Äiti oli tehnyt viime viikolla tonnikalatäytteellä joulutorttuja ja kehui niitä niin paljon että päätin itsekin kokeilla. Kokeilu ajoittui iltaan ja täytteen määräsi se mitä kaapista löytyi.

En yleensä ole lämpimän tonnikalan ystävä, mutta näissä oli jotain mikä sai tämän todella toimimaan.

Täytteeseen laitoin tuorejuuston, mikä piti erinomaisesti muotonsa uunissa. Halutessaan täytteen voi myös lisätä uunin jälkeen, jolloin tortut on helppo tarjota myös kylmänä herkkuna. Molempi parempi.

Joulutortut tonnikalatäytteellä, 16 kpl

  • 8 levyä (500g) torttutaikinalevyjä
  • 1 prk tonnikalaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 6 makukurkkuviipaletta
  • 1/2 vihreä paprika
  • Suolaa ja pippuria
  1. Sulata torttulevyt ohjeen mukaan ja halkaise kahtia.
  2. Taittele tortut haluamaasi muotoon.
  3. Pilko kurkut, sipuli, paprika ja valkosipuli pieneksi ja sekoita hyvin yhteen Tuorejuuston ja tonnikalan kanssa.
  4. Jaa massa voideltujen torttujen päälle.
  5. Paista 225°c n. 10 minuuttia, tai kunnes tortut ovat saaneet väriä.
  6. Tarjoile lämpiminä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Joulutortut tonnikalatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X