… Enkä liioittele tippaakaan. Kaikki lähti siitä kun kävin ruokaostoksilla ja pulled beef oli tarjouksessa. Minä ostin, koska halusin antaa näille nyhtölihoille vielä yhden mahdollisuuden. Olen muutamia kertoja maistanut eri paikoissa kuuluisaa Pulled porkia, ja joka kerta se on ollut pettymys. Pahaa, vetistä, hieman navetalle maistuvaa. Mutta koska kyseessä oli tällä kertaa beef, minä halusin vielä yrittää. Ja voin kertoa että kannatti.
Valmis liha siis meni pakkauksessaan uuniin 5 tunniksi. Se kutistui hurjan paljon. Revin sen haarukalla kappaleiksi, kun se oli jäähtynyt puolisen tuntia. Sitten tein siihen pika marinadi-tyylisen kastikkeen. Lämmitin lihan pellillä marinoituna. Täytin moniviljapatongin lihalla ja muilla oheisherkuilla ja leipä oli _täydellinen_.
Kaikki vinkit miten itse tehdä pulled beefiä, ilman valmispakkausta otetaan vastaan! Jos sinulla on hyvä resepti, älä epäröi kommentoida!
TARVITSET:
500g Pulled beef -lihaa
Valmista liha ohjeen mukaan.
Lisukkeet:
Jäävuorisalaatti
Paprika
Cheddar -juusto
Maku-kurkut
Felix Valkosipulikastike
Paahdettu sipuli
Kirsikkatomaatit
Sipuli silppuna
Nämä kaikki siis moniviljapatongin väliin. Paahdoin patonkia hieman uunissa pellillä niin, että cheddar -palat ehtivät sulaa ja leivän pinta hieman rapsakoitua.
MARINADI:
2 dl Coca-colaa
1 rkl Fariinisokeria
1 rkl Muscovadosiirappia
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
1 tl Smoked paprikaa
4 rkl Chilikastiketta (mietoa)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Kuumenna kaikki aineet kattilassa kiehuvaksi. Kaada kastiketta lihojen päälle ja paahda hetken aikaa uunissa.
Kommentit
Kommentoi juttua: Jumalainen pulled beef -leipä!