Kaalilaatikkopyörykät

Tämä resepti tuli jossain ruokaryhmässä vastaan jokin aika sitten, ja kaalia rakastavana ihmisenä sitä oli pakko päästä testaamaan heti.

Pyörykät maistuvat kaalilaatikolle ja kaalikääryleille. Paistoaika on pitkä, mutta maku ja koostumus aivan ihana!

Jos et ole vielä testannut, niin kannattaa kokeilla!

Tiktokissa on muuten tästä tekemäni video, kannattaa käydä kurkkaamassa! Löydät minut nimellä @fruttidimutsi

Kaalilaatikkopyörykät, 12 kpl (2-3 kpl per annos)

  • 500 g Valkokaalia
  • 1 iso sipuli
  • 150 g jogurttia/ kermaviiliä/ smetanaa/ ranskankermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl Puuroriisiä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl mustapippuria
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 3 dl kasvislientä (3 dl vettä + 1-2 Kasvisliemikuutiota)

  1. Silppua kaali ja sipuli ja kuullota pannulla. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita jogurtti, munat, liemikuutiot ja mausteet ja lisää niiden joukkoon jauheliha, riisi ja korppujauhot. Nämä saavat turvota sen aikaa kun kaali jäähtyy.
  3. Sekoita kaalit jauhelihamassaan ja pyörittele 12 palloa kosteilla käsillä voideltuun uunivuokaan.
  4. Paista ensin 200°C puoli tuntia, lisää joukkoon kuuma kasvisliemi ja paista vielä tunnin verran 150°C.
  5. Jos pinta uhkaa tummua, peitä foliolla.
  6. Nauti puolukoiden kera!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kaalilaatikkopyörykät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X