Kaalilaatikolla täytetty paprika (vegaaninen)

Kaalilaatikolla täytetyt paprikat ovat jäätävän herkullisia. Kaalilaatikon makeus ja suolaisuus ja paprikan pehmeä maku sopivat erinomaisesti yhteen. Tällä kertaa jätin kaalilaatikosta lihan pois ja korvasin sen Elovenan kaurajauhiksella.

En tiennyt tästä(kään) tuotteesta mitään, ennen kuin se osui kauppareissulla silmiini. Rakastan kaaliruokia erityisesti ja kaikista ruoista juuri niihin jauhelihan korvaaminen kasviproteiinilla on kätevintä, sillä kaalien oma maku on voimakas, etkä edes tajua syöväsi kasvisruokaa.

Kuvasta poiketen suosittelen sekoittamaan myös riisin kaaliseokseen. Näin sekin saa erinomaisen siirappisen ja suolaisen maun!

Kaalilaatikolla täytetyt paprikat (4 annosta):

4 Paprikaa puolitettuna
200g Keräkaalia
1 pkt Elovena kaurajauhista
4 dl Keitettyä riisiä
2 dl Porkkanaraastetta
1 Kasvisliemikuutio
½ tl Valkopippuria
½ tl Mustapippuria
1 tl Meiramia
½ dl Tummaa siirappia

  • Kuumenna pannu ja wokkaa öljyssä raastettu kaali, porkkanaraaste ja kaurajauhista niin kauan että kaali ja porkkana pehmenee.
  • Sekoita joukkoon keitetty riisi ja wokkaa niin kauan että riisi kuumenee.
  • Lisää liemikuutio, pippurit ja meirami ja desi vettä ja sekoittele vielä hetki, kunnes vesi haihtuu.
  • Laita paprikan puolikkaat pellille ja täytä ne kaaliseoksella.
  • Valuta tummaa siirappia reilusti päälle!
  • Paista uunissa 200 C n. 15 min, kunnes pinta saa hieman väriä!
  • Tarjoile puolukkahillon kera!

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kaalilaatikolla täytetty paprika (vegaaninen)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X