Kahden raaka-aineen suklaakakku!

Tässä kakussa on vain kaksi raaka-ainetta, mutta makua ja makeutta silti mukavasti. Kaakaon määrää säätelemällä pystyt tekemään omaan suuhusi sopivimman kakun. Kaakaota kannattaakin lisätä vähitellen ja maistellen, että maku toimii juuri sinulle.

Omassa versiossani on kolme ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta. Minun versioni siis oli hyvin tumman suklainen. Rakastan tummaa suklaata, joten tämä oli minulle passeli.

Toinen raaka-aine on persimon-hedelmä. Persimon on hyvin makea ja siksi tämä kakku ei mielestäni tarvinnut lisää makeutta.

Persimonissa on jotain sellaista, että se hyytyy jääkaapissa itsekseen kaakaon kanssa kakuksi. Tämä siis ei tarvitse mitään hyydyttäviä aineita eikä uunia.

Tämä sopii myös monille allergisille, sillä tämä on luontaisesti gluteeniton ja vegaaninen. Toki sen voi päätellä siitäkin että kakussa tosiaan ei ole mitään muuta kuin Persimon ja kaakaota.

Kannattaa valita kypsä Persimon, se soseutuu parhaiten.

Kahden raaka-aineen suklaakakku, 1 annos

  • 1 persimon
  • 1-4 rkl kaakaojauhetta
  1. Kuori ja pilko Persimon ja laita se blenderiin.
  2. Lisää ruokalusikallinen kerrallaan kaakaojauhetta, soseuta joka välissä ja maista milloin kaakaota on omaan suuhusi sopiva määrä.
  3. Kaada seos kuppiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kommentit (2)

Hieno idea, kiitos! En ole varma saanko omaa persimonkakkuani ulos kahvikupista, johon sen laitoin hyytymään, mutta siinä tapauksessa lusikoin sen suoraan purkista. Maku muistutti mielestäni hieman Alpron tummasuklaista soijavanukasta eli oikein herkullista.

Kiva kuulla että maistui! Olin itsekin yllättynyt miten helpolla saikin hyvää!

Kommentoi juttua: Kahden raaka-aineen suklaakakku!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X