Kalajauhelihapullat

Jokin aika sitten kaupassa tuli vastaan kalajauheliha, minkä kotiutin toiveikkaana. Valmistin siitä perheelleni pyöryköitä joidenka lisukkeena oli perunamuusia ja tillikastiketta.

Kalajauheliha oli maultaan hyvin kalaisa, ja sitä oli maustettu hieman savuaromilla. Pieni savuisuus siihen sopikin yllättävän hyvin ja koko perhe piti lopputuloksesta.

Valmistin pullien lisäksi vielä kermaviilipohjaisen tillidipin, joka sopi annokseen todella hyvin.

Kalajauhelihapullat, 4 annosta

  • 1 pkt (400g) Särvin kalajauhelihaa
  • 1 Sipuli hienonnettuna
  • 1 dl Ranskankermaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • Ripaus suolaa ja pippuria

  1. Sekoita ranskankerma, muna ja korppujauhot keskenään ja anna turvota hetki.
  2. Lisää joukkoon sipulisilppu, kalajauheliha ja mausteet
  3. Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja paista kypsäksi pannulla tai uunissa.
  4. Tarjoile perunamuusin ja tillikastikkeen kanssa.
  5. Tillikastikkeeseen tarvitaan 2 prk kermaviiliä, tuoretta tai kuivattua tilliä, loraus sitruunan mehua ja hieman suolaa. Kaikki sekoitetaan yhteen. Kastikkeen kannattaa antaa maustua muutama tunti.

Kommentit

Kommentoi juttua: Kalajauhelihapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X