Kantarellipiirakka savujuustolla ja serrano-kinkulla

Kantarellin, sipulin ja pekonin liitto on jotain niin täydellistä, että harvoin tekee mieli poiketa siitä ja edes yrittää kokeilla mitään uutta. Nuo kolme ja loraus kermaa tekevät kaikesta täydellistä. Pasta, risotto, piirakat tai vaikka sellaisenaan uusien perunoiden kanssa. Kastike lihalle, kalalle tai kanalle syntyy noista samoista aineksista. Se tuntuu tekevän kaikesta aina hieman parempaa.

Koska pidän uuden kokeilusta ja itseni haastamisesta, ajattelin että tänä vuonna loppukesän ensimäiset kantarellit pääsevät kokeilemaan jotain uutta. Tein kantarellipiirakan, jossa on rapea pohja, kermainen juustotäyte ja kruununa sen päällä on savujuustoa, rapeaksi paistettua serranokinkkua ja kantarelleja.

Siitä tuli maailman parasta. Savujuusto tuo hieman savuisuutta, muttei liikaa. Suolainen ja rapea serranokinkku tuo ihanaa suolaisuutta ja tekstuuria ja ihanat pehmeät kantarellit luovat loppuhuipennuksen, joka räjäyttää maut.

Tämän sepustuksen jälkeen ei varmasti tarvitse enää erikseen mainita, että suosittelen tätä hyvin vahvasti!

Kantarellipiirakka savujuustolla ja serranokinkulla

  • 200 g Emmentalraastetta
  • 200 g Pehmeää voita
  • 200 g Vehnäjauhoja
  1. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja levitä n. 24 cm halkaisijan piirakkavuokaan.
  • 400 g Kantarellituorejuustoa
  • 2 Kananmunaa
  • 1 dl Juustoruokakermaa
  • 1 dl Juustoraastetta
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  1. Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada piirakkapohjan päälle.
  2. Paista uunissa 200 C kunnes pinta saa kauniin värin.
  • 500 g Kantarelleja
  • 1 pkt Serranokinkkua
  • 1 iso sipuli
  • 100 g Savujuustoviipaleita
  • 100 g Mozzarellaraastetta tai emmentalia
  1. Pilko kantarellit ja sipulit pieniksi ja kuullota pannulla n. 10 minuuttia ja siirrä sivuun.
  2. Paahda pannulla serranokinkku rapeaksi.
  3. Kuutioi savujuusto pieniksi kuutioiksi.
  4. Kun piirakka tulee uunista, levitä sen päälle ensin savujuustokuutiot, murenna sitten serranokinkkua päälle ja levitä sen päälle kantarelli-sipulisekoitus. Lopuksi ripottele juustoraaste pinnalle.
  5. Paista uunissa niin kauan, että juustoraaste on saanut kauniin värin (5-10 minuuttia)
  6. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile!

Kommentit

Kommentoi juttua: Kantarellipiirakka savujuustolla ja serrano-kinkulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X