Keittiön sisustus + DIY Leipälautaset!

dsc_1130

Keittiö.

Se on minun matriarkkaalisen valtani saareke.

Minulla on kaikki valta siellä.

Se on minun luovuuteni kehto.

Keittiö on kodin sydän.

Hahhah! Aika mahtipontista tekstiä, mutta on siinä ripaus totuuttakin pelissä. Vietän valtaosan päivästäni keittiössä. Joko ruokaa laittaen tai sitten käsityöprojektien parissa. Minulla ei ole mitään mahdollisuutta tehdä töitä omassa työhuoneessani kun mieheni on töissä, joten usein raahaan projektin kerrallaan keittiöön ja teen siinä juttujani lasten värittäessä tai muovaillessa.

Olen jotenkin vältellyt keittiö-postauksen tekemistä. Syy siihen on se, että lähes poikkeuksetta sisustuspostaukset keittiöistä huokuvat rauhaa ja järjestystä. Kuin suoraan Dekon sivuilta. Minun keittiöni sen sijaan monien mielestä kaipaisi ison käden konmarittamista. Mutta se ei käy, sillä kaikki esillä olevat tavarat ovat minulla päivittäisessä käytössä ja niille jokaiselle on tarkoitus (selittää materialisti).

Mutta niiden varjopuoli on se, että ne tekevät keittiöstä sekaisen näköisen. Olen oppinut olemaan välittämättä siitä, sillä minä rakastan kotiamme. Aiemmin tasojen päällä oli kangaskoreja, mitkä olivat aina täynnä _kaikkea_. Löysin Habitare- messuilta leipälaatikon ja kolme pientä purkkia, jotka ottivat kangaskorien paikan ja nyt taso pysyy edes hieman paremmin siistinä, eikä siihen kerry kaikkea roinaa samassa mittakaavassa.

dsc_1137 dsc_1131 dsc_1144

Keittiömme on myös todella pieni ja esimerkiksi kuuden hengen ruokaryhmämme asettelu tuohon keittiöön tuotti paljon päänvaivaa. Lopulta päädyimme painamaan sen seinää ja ikkunaa vasten, istuen itse vain toisella puolella pöytää. Kun vieraita tulee, siirrämme pöydän taaemmaksi. Se mahtuu siis olemaan siinä, vaikka ympärillä olisikin kahdeksan ihmistä, mutta kun meitä on vain neljä, saamme tällä systeemillä vapautettua keittiöön muutaman neliön lisätilaa.

Keittiömme on myös suorassa yhteydessä olohuoneeseen. Joten keittiön ja olohuoneen verhot ovat yhteiset. Samalla ne yhdistävät nuo kaksi tilaa yhteen. Huoneiden välissä on ukin ja mummon ensimmäiseen yhteiseen asuntoon hankitut pöytä ja tuolit. Ne ovat alunperin olleet ulkokalusteita, mutta minä en raaski noita 50 -luvun aarteita säilyttää pihalla. Kunnostin ne maalaamalla ja hankkimalla penkkeihin uudet kankaan keväällä. Nyt ne ovat tuossa ja nautin päiväkahvini lasten päiväuniaikaan lukemalla kirjaa ja kuvittelemalla itseni ranskalaiseen kahvilaan (tästä lisää tässä linkissä). Huvinsa kullakin.

dsc_1126dsc_1119 dsc_1146 dsc_1149dsc_1141

DIY PUISET LEIPÄLAUTASET:

Nuo ihanat puiset ”lautaset” ovat mieletön DIY-keksintö. Enoni teki ne meille tupaantulijaislahjaksi ja ne ovat hurjan käytännölliset jokapäiväisessä käytössä. Ne ovat siis leipälautaset. Niihin on superhelppo virittää voileivät ja syödä, ja sitten vain pyyhkiä ja huuhdella hyvin ja ne ovat jälleen valmiit käyttöön. Säästyy melkoisesti tiskiä.

Puisesta levystä (esim. liimalevy) sahataan  saman kokoisia palasia. Ne on hiotaan täysin sileiksi. Halutessaan voi kulmat pyöristää hiomalla. Sitten huuhdellaan ja annetaan kuivua ihan kuiviksi. Sen jälkeen ne öljytään pariin otteeseen ruokaöljyllä, joka välissä annetaan öljyn imeytyä kunnolla. Sitten ne ovat käyttövalmiit. Lautasia kannattaa tasaisin väliajoin öljytä lisää, näin ne saavat suojan pintaan ja käyttöikä pitenee.

Samalla idealla voi toteuttaa vaikka leikkulaudan. Liimalevyä saa edullisesti rautakaupoista.

 

Avainsanat

Kommentit (4)

Hmm. Kokeilisin kääntää tekstipurkit toisinpäin niin, että kaikissa ei ois tekstit näkyvissä. Voisi rauhoittaa näkymää 🙂 Etenkin kun nyt näkyvillä kahta eri kieltä niin tulee aivoille ärsykettä. Kivalta näyttää kokonaisuus!

Oikein hyvä idea 🙂 kiitos 🙂

Hienon näköistä. Mistä tuollaiset tabletit ole hankkinut?

Noi taitaa olla Finnmarin, eli sen kynttiäfirman huopatabletit 🙂

Kommentoi juttua: Keittiön sisustus + DIY Leipälautaset!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X