Kengurupihvit ja täydellinen pippurikastike

Kotoilun aikana olemme testanneet monenlaisia ruokia. Yksi niistä on ollut kengurupihvit. Olen nähnyt niitä monta kertaa Lidlin pakastimessa, mutta olen aina jättänyt ne ottamatta mukaani. Tällä kertaa kuitenkin päätin ottaa paketin testiin, sillä en ikinä ole maistanut mitään näin eksoottista.

Kengurun liha maistui todella hyvälle. Se muistuttaa paljon härän filettä maultaan ja koostumukseltaan, mutta on vieläkin maukkaampaa ja myöskin rasvattomampaa. Tästä syystä lihaa ei saa paistaa kypsäksi. Mediumina sen koostumus on ihanan mureaa, mutta kypsäksi paistettuna se menee aivan liian kuivaksi.

Kylkeen tein pihveille ihanan pippurikastikkeen. Jostain syystä tämä pippurikastike onnistui paremmin kuin mikään aikaisempi kokeiluni. Suosittelen ottamaan reseptin testiin, kengurun kanssa tai ilman.

Kengurupihvit ja pippurikastike kahdelle

  • 1 pkt (300 g) kengurun filettä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • Lisuke: Esim ranskalaisia / lohkoperunoita / paahdettuja tai höyrytettyjä kasviksia

KASTIKE

  • 2 dl ruokakermaa (esim. sipuli)
  • 2 rkl Soijaa
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1 tl rouhittua pippuria (roseepippuri, mustapippuri, valkopippuri, viherpippuri)

  1. Ota fileet sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.
  2. Ota fileet huoneenlämpöön tuntia ennen paistoa.
  3. Valmista haluamasi lisukkeet.
  4. Paista fileet voissa n. 4-5 minuttia kummaltakin puolelta, nosta fileet vetäytymään folioon.
  5. Valmista kastike samalla pannulla, missä paistoit fileet. Lisää kastikkeen ainekset pannulle ja sekoita muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä keittäen.
  6. Kasaa annos ja nauti!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Kengurupihvit ja täydellinen pippurikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X