Kerää lapselle Muistojen Laatikko!

Muistojen laatikot

Laatikot löytyivät kolme vuotta sitten Etolan alesta. Ne ovat siis kankaalla päällystetyt pahvilaatikot.

Minun lapsuudestani ei ole säilynyt paljoakaan juttuja. Yksi syy on se, että isompana lapsena keräsin kaikki vauva-ajan mekot ja muut nukkeleikkeihin ja ne katosivat ajan mittaan. Ei sitä silloin osannut ajatella, mutta omien lasten myötä ne muistot tuntuvat jotenkin tärkeämmiltä. Puolisoni lapsuudesta on tallella enemmän asioita. Vauva-ajasta yläasteaikaisiin käsitöihin asti. Siksi minä halusin kunnostautua ja kerätä lapsilleni muistojen laatikot.

Tarkemmin meillä on kaksi muistojen laatikkoa kummallekin. Toisten laatikoiden sisällön paljastan teille nyt, toisissa taas on vain niitä ”tärkeimpiä” vaatteita sairaala-ajoilta tähän päivään. Niitä minä kerään siksi, että halutessaan lapseni voivat niitä mahdollisesti pitää sitten omilla lapsillaan, jos heille sellaisia siunaantuu.

Muistojen laatikot voivat sisältää ihan mitä vain: Koruja, kortteja, lehtileikkeitä, vaatteita, leluja, tutteja… Ihan mitä mieleen tulee. Alle laitan kuvaa, mitä minun lasteni laatikoihin olen säästänyt.

Vaikka lapsesi olisi jo isompi, ei koskaan ole liian myöhäistä alkaa keräämään laatikkoon juttuja. Ehkä kolmekymppiselle ei enää kannata aloittaa, mutta lapselle, joka on vielä lapsi.

Tämä on myös ihana pidemmän tähtäimen lahjaidea kummilapselle, lapsenlapselle tai muulle tärkeälle ihmiselle. Voi keräillä ihania muistoja lapsesta talteen ja antaa laatikon kun lapsi pääsee ripille tai tulee täysi-ikäiseksi. Itse olin 17 -vuotias, kun sain ensimmäiset serkkuni, ja noille pienille keräsin valokuva-albumit, joihin kirjoittelin runoja ja kuvia. Ne oli ihanat antaa sitten isompana heille omaksi.

Onko teillä muistojen laatikoita? Mitä olette säästäneet?

Tässä meidän laatikoiden sisältö:

Muistojen laatikot

Kun pidin Wimmua odottaessa vauvakutsut, siellä oli pieniä ”Tehtäviä”. Yksi oli, että ruokalappuihin piirrettiin kangastusseilla kuvia. En koskaan raaskinut ottaa näitä ihanuuksia käyttöön. Toinen oli Tigerista löytyneet tyhjät palapelit, joihin vieraat piirsivät Wimmulle kuvia.

Muistojen laatikot

Wimmun kummitäti teki Wimmun 1 -vuotisjuhliin ihanan kortin, missä on kuva Wimmusta jokaiselta ensimmäiseltä kuukaudelta 12kk ikään asti.

Muistojen laatikot

Olen säilyttänyt KAIKKI kortit, mitä lapset ovat saaneet elämänsä aikana. Äitini säilytti myös joitain omia korttejani ja minusta niitä on ollut ihana aikuisena lukea.

Muistojen laatikot

Myös sairaalasta saatu pipo, sekä ensimmäinen tutti on tallessa. Samoin ekat vaipat. Tiesitkö että Libero ainakin muuttaa ensivaippojen kuosia joka vuosi? Näin ollen eka vaippa on samalla pala vauvavuoden historiaa…

Muistojen laatikot

Sain tämän ihanan laatikon rakkaalta ystävältäni vauvakutsuilla. Siellä on vauvakutsujen jutut ja Wimmun korut tallessa! Näitä valmiita laatikkokansioita myydään edelleen eri kuoseissa ainakin pienemmissä sisustus- ja matkamuistomyymälöissä!

Muistojen laatikot

Tuunasin Wimmun nimiäisiin röyhelöpikkarit ja pannan, jotka ovat luonnollisesti osana muistojen laatikoiden muistoja!

Muistojen laatikot

Tallessa on myös mekko, jota Wimmu piti 1 -vuotis kuvauksissa!

Muistojen laatikot

Minun ihana serkkuni osti tämän Wimmulle, ennen kuin hän syntyi. Tätä jumpsuittia pidettiin sairaalassa koko ajan, ja tämä oli muutenkin sen kesän suosituin vaate Wimmulla…

Muistojen laatikot

Tallessa on myös kummankin Savon Sanomat syntymäpäivältä. Olen myös tallettanut kummallekin joka vuoden joulukortit, mitä olemme lähettäneet.

Muistojen laatikot

Myös äitiyskortit on tallessa…

Muistojen laatikot

Ensimmäiset ja tärkeimmät lelut, sekä lasten tädin Amerikasta lähettämät joulukoristeet ovat tallessa. Samoin taikataikinasta tehdyt kädenjäljet, jotka maalasin joulupukiksi.

Muistojen laatikot

Kaikki korut myös ovat jemmassa.

Muistojen laatikot

Wilho sai kummeiltaan tämän ihanan massan, johon painettiin jalanjäljet. Tarkoitus oli painaa käsikin, mutta siitä ei tullut mitään…

Muistojen laatikot

Myös Wilhon lelut ja tutit, sekä eka joulukuusenkoriste on tallessa. Samoin sairaalasta saadut rannekkeet.

Muistojen laatikot

Molempien lasten sairaalasta saadut I <3 Kuopio -bodyt sekä Savon Sanomien lahjabodytkin on vielä tallessa.

Muistojen laatikot

Myös Wilhon tärkeimmät korut ovat laatikossa.

Muistojen laatikot

Puolisoni täti neuloi kummallekin lapselle kotiintulovaatteet. Nämä ihanuudet olivat Wilhon päällä koko ensimmäisen syksyn

Muistojen laatikot

Myös Wilhon eniten käytetyimmät vaatteet, sekä uniliina on talletettu laatikkoon.

Muistojen laatikot

Wilho sai jalkapalloilevalta serkultaan lahjaksi ekat jalkapallotossut.

Muistojen laatikot

Wilhon nimiäisiin teetätin tällaiset lahjat jokaiselle vieraalle. Lahjassa oli muutama namu, sekä tuo kortti missä luki nimi, syntymäaika, pituus ja paino. Jokainen sai nämä mukaansa muistoksi.

Kommentit (8)

Ihania muistoja! Itse olen myös säästänyt mm. Kortit, ristiäis servetit, kotiutumisvaatteet, ekat tutit, ym tärkeitä asioita. Olemme myös matkustelleet jonkin verran, matkoilta on tallessa esim. eläintarhan sisäänpääsyliput ja ensimmäisiltä reissuilta on myös pienet pehmolelut muistoina 🙂

Ihania muistoja! Itse pidin ensimmäisen vuoden ajalta päiväkirjaa lähes päivittäin. Siitä on kiva lukea kaikista uusista taidoista ja kommelluksista. Päiväkirjan laitan muistojen laatikkoon. Tyttöni saa laatikon,kun täyttää 18v.

Ihanat,mut suklaaseen tulee matoja,kun se vanhenee 🙂

Hyi! Täytyy tarkistaa ettei noissa oo. Oon säilönyt aiemmin marianneja, mitkä on hääkarkkeina ollut 90-luvulla, eikä niihin oo tullut mitään. Eihän noi oo syötäväksi enää päätymässäkään, mut pakko tarkistaa noi, ettei oo matosia ilmaantunut… hyvä kun sanoit!

Minäkin säästin kaikkien kuuden lapseni ”tavaroita”, mutta mulla ei ollut tuommosta laatikkoa.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Kävin osallistumassa 🙂 kiitti kun vinkkasit 🙂

Aivan ihana idea, mutta mä olen näissä asioissa niin saamaton, että en ikinä sais tommoista kasaan 😀 Harmi!

Meillä säästössä on joka vuoden synttäripäivän sanomalehti, suloisimpia vaatteita parit sekä muutamia kuvia ja rakkaimpia leluha ?

Kommentoi juttua: Kerää lapselle Muistojen Laatikko!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X