italianpata

Lasteni lempiruokaa on kautta aikojen ollut italianpata. Alunperin se meilläkin valmistettiin pussista, kunnes kerran päätin kokeilla miten se onnistuisi alusta asti itse tehden. Ja siitähän tuli oikein maukasta.

Italianpata on vähän kuin paella tai pyttipannu. Sen voi valmistaa aina niistä aineista mitä kaapista löytyy. Jotain uutta, mutta herkullista joka kerta. Esimerkiksi tällä kertaa lisäsin pataan ruokakerman loput ja pieni kermaisuus toi koko ruan askeleen eteenpäin.

Kokeile siis maustamista ja eri raaka-aineita rohkeasti ja tee maailman helpointa, mutta herkullisinta ruokaa nopeasti ja vaivattomasti.

KERMAINEN ITALIANPATA (5 annosta)

500 g Tummaa rakettispagettia
2 l vettä + 2 tl suolaa keittämiseen

400 g Vähärasvaista jauhelihaa
200 g Paprikaa suikaleina
1 – 2 Sellerin vartta
1 Iso sipuli
3 Valkosipulinkynttä murskattuna
500 g Tomaattimurskaa
2 dl Herne – maissi – paprikaa
1 dl Ruokakermaa
1 dl Maitoa

Mausteet: 1 Lihaliemikuutio, 1 tl paprikajauhetta, 1 rkl Jauhelihamaustetta, 1 rkl Oreganoa, 3 tl Basilikaa, 1- 2 tl Chilirouhetta

HUOM! Mausta maltilla, jos et ole voimakasmakuisten ruokien ystävä. Maista ja mausta!

  • Keitä spagettia suolavedessä 5 minuuttia. Valuta.
  • Kuullota pannulla öljyssä pieniksi pilkottu selleri ja sipuli. Lisää pannulle paprikat ja valkosipuli.
  • Lisää jauheliha ja paista. Mausta.
  • Kaada spagetit jauhelihan sekaan ja pyöräytä sekaisin.
  • Lisää jauhelihan, pastan ja kasvisten sekaan tomaattimurska, herne-maissi-paprika ja kerma + maito.
  • Ainna kiehua muutama minuutti.
  • Tarjoile tuoreen patongin ja raikkaan salaatin kera!