Kesän paras Mansikka-raparperijuustokakku

mansikka-raparperijuustokakku

Tätä reseptiä minä olen tehnyt monta viikkoa. Siitä asti, kun siirsin raparperin omaan pihaani kasvamaan, olen tätä kirjoittanut. Olen miettinyt, pähkäillyt ja suunnitellut. Lukenut muiden ohjeita, ja viilannut omaani. Ja tänään on se päivä, kun kakkua päästiin maistamaan. En halua kehua, mutta onhan se täydellinen. Haha. Tässä sen näkee, että hyvä suunnittelu ja valmistelu takaa loistavan lopputuloksen, sillä usein kakkujeni reseptit syntyy sitä mukaa kun kakku valmistuu. Tämä on ensimmäinen kakku koskaan, minkä olen suunnitellut jokaista yksityiskohtaa myöden etukäteen. Ja aion harrastaa tätä vastakin.

Kakkupostauksia saattaa muutenkin alkaa tässä kuussa satelemaan. Kotimme nähkääs siunataan rakkaidemme: perheen ja ystävien kanssa tässä kuussa ja minulla on niihin juhliin suunnitteilla monenlaista juttua. Olen saamassa apua monessa muotoa, mutta kakut minä aion tehdä kokonaan itse. Olen suunnitellut näitä tuleviakin reseptejä jo jonkin aikaa, sillä kuten tämä, myös ne muut kakut olen tekemässä munattomina ja pähkinättöminä. Näin kenenkään ei tarvitse murehtia, saako pienin rakkaani syödä sitä tai tätä: Kyllä saa, nämä ovat myös hänenkin juhlansa, joten kaikki valmistetaan niin, että hän voi myöskin syödä mitä vain. Ja näin ollen kenenkään ei tarvitse varoa murustamasta ruokaa lattialle tai mitään muutakaan. Pienin rakkaani saa turvalliset juhlat kera kaikkien herkkujen.

Minä olen todella palanut halusta kokeilla tätä reseptiä, mutta olen odottanut sopivaa hetkeä kokeiluun. Ja tänään, kun rakas isäni perheineen kävi ihastelemassa uutta kotiamme, sain täydellisen syyn tehdä tämän. Jännitti kyllä, että jos tämä ei toimikaan, joten yllätyin itsekin iloisesti!

mansikka-raparperijuustokakku

TARVITSET (n.8- 10 henk.)

250g Kaurakeksejä (esim. Vanajan ovat munattomia ja pähkinättömiä)
75g Voita

Murskaa keksit ja sekoita sula voi sekaan. Painele n. 24- 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

8-10 Raparperin vartta
1-2dl Sokeria (Vähennä kaloreita käyttämällä karppisokeria)
200g Tuoreita mansikoita
500g Turkinjogurttia
2 dl Vispikermaa
10 Liivatelehteä

(+ 1tl tuorejuustoa, että ”juustokakku” -nimitys tulisi täytettyä. Ei pakollinen)

Kuori ja paloittele raparperit ja laita kattilaan. Älä lisää vettä, sillä niistä valuu nestettä tarpeeksi. Kun raparperit ovat kiehuneet pehmeäksi mössöksi, lisää sokeri. Laita seokseen ensin desi ja maista, jos seos on liian kirpeää, lisää sokeria. Sekoittele hetki, että sokeri liukenee ja heti kun seos muuttuu kirkkaaksi, siirrä jääkaappiin jäähtymään ihan hetkeksi.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min ja pilko sillä välin puolet mansikoista pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita raparperivellistä 2/3 turkinjogurttiin. Lisää mansikan palaset joukkoon. Liuota 5 liivatelehteä 2 rkl kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana jogurttiraparperiseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita varoen kermavaahto joukkoon ja kaada pohjan päälle. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Kun kakku on hyytynyt tunnin, pari jääkaapissa, niin että pinta on jo kiinteä:
Pilko loput mansikat ihan ohuiksi viipaleiksi kakun päälle. Laita loput liivatteet likoamaan. Lisää loppuun raparperivelliin 3 dl vettä ja soseuta sauvasekoittimella. Anna olla hetken ja siivilöi moskat pois. Kuumenna taas 2 rkl vettä ja lisää 5 liivatetta siihen. Kaada ohuena nauhana raparperimehun sekaan ja anna hieman jäähtyä. Asettele mansikat juustokakun päälle. Kaada raparperiseos varovaisesti hieman hyytyneen juustokakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Kiilteestä tulee raparperinen ja kirpeän maukas, kiillettä saa olla reilummin kuin juustokakuissa yleensä on. Mansikat alkavat helposti kellua, joten siirrä kakku varovaisesti jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 4h tai mielellään yön yli. Mansikat pysyivät hyvänä pinnalla, kun kakku oli kuvun alla jääkaapissa seuraavaan päivään.

-EDIT- Pahoittelen, jos juustokakku -nimitys johtaa harhaan. Olen tosissaan aina pitänyt näitä hyydykekakkuja juustokakkuina. Siis nimitykseltään. Ihan mahtavaa oppia uutta! Koska resepti on aivan ihana ja tämän on ehtinyt jo moni näkemään,  en aio muuttaa nimeä. Sen sijaan lisäsin reseptiin teelusikallisen tuorejuustoa, että nimi tulee täytettyä. Hih! Jos joku kokee tulevansa petetyksi, kun kakku ei sisällä juustoa, voi ohjetta muokata esimerkiksi niin, että jogurtin tilalle laitta 2 rasiaa (à 200g) tuorejuustoa. Mutta resepti tällaisenaan on kokeiltu ja todettu upeaksi!  Opin olemaan jatkossa tarkempi, kun nimeän reseptejäni!  

 

PS. Blogissani on edelleen menossa arvonta jossa arvon 2 kpl Naturdietin tuotepaketteja arvoltaan 80€/kpl. Voit osallistua arvontaan tästä linkistä!

mansikka-raparperijuustokakku

Avainsanat

Kommentit (20)

Hei! Tarkoitus on ilmeisesti ne mansikan palat laittaa sinne kakkumassan sekaan…kun siitä ei tuossa valmistusohjeessa ollut mainintaa ☺

Näin käy, kun kiireessä kohentaa. Kiitos kun huomasit, korjaan heti 🙂

Kiitos vielä! Nyt on korjattu 🙂

Kotoa löytyy jo valmiina paloiteltu raparperi. Osaatko arvioida monta desiä raparperia tulisi kakkuun?

Mitähän mä sanoisin… oliskohan sitä valmista sosetta, mihin ei ollu lisätty mitään, ollu semmonen 8-9dl… ihan siis on Arvio tämä. Kaadoin 2/3 kakun sekaan ja sitä jäi joku kolmisen desiä. Siihen lisäsin 3dl vettä ja valutin siivilän läpi, niin kiillettä oli 4,5dl… tää on nyt siis ihan hatusta mut suunnilleen.

Missäs on juustokakun juusto?

Koska tästä nimitysasiasta tuli niin paljon keskustelua somessa, niin lisäsin juustoa kakkuun juuri sen verran, että nimitys tulisi täytettyä 😀

Useasti käytetään muuallakin näistä hyydykekakuista juustokakkunimitystä. Myös valio ja maku-lehti… Useaan juustottomaan juustokakkureseptiin olen törmännyt.

Tää vaikuttaa kivalle! Tähän voisin hyötykäyttää noita meidän raparperejä.

Mä kans oon törmännyt tosi usein juustokakkuihin missä ei ole juustoa, ja siks yllätyinkin jopa, kun tästä tuli niin paljon keskustelua. Hyydykekakku tuntuu omaan suuhun kovin vieraalta 🙂

Tuo 200g mansikoitako kattaa täytteeseen tulevan ja päälle tulevat mansikat? 🙂

Niin ja siis mä viipaloi tohon päälle noi mansikat ihan super ohuiksi, mut jos mansikkaa on vaikka puoletkin enemmän, niin ei varmasti tee kakulle pahaa 🙂

Joo, sen verran mulla oli, mut ihan hyvin voi käyttää reilusti enemmänkin kumpaankin, massaan ja päälle jos sattuu olemaan.. mulla vaan tuoreita ollut 🙂

Mansikkakakku ja juustokakku samassa paketissa ei voi olla muuta kuin hyvää, siis oikea kesäherkku!

Ihanaa on! Toinen tekeillä jo! Kiitos paljon reseptistä, tästä tuli luottokakku! Mitähän laittaisit kun raparpereja ei enää saa?

Ihana kuulla, kiitos <3 🙂 Voisin uskoa että tämä toimisi kivasti myös sitruunan tai limen kanssa 🙂 Niissä on sitä happoa, mistä kakku saa sen raikkautensa 🙂

Heippa! Osaisitko vinkata miten kannattais toimia, kun mulla on valmiiksi keitettyä raparperihilloa n. litran verran jääkaapissa.. voisko sitä laittaa täytteen sekaan, tai siis varmasti voi mutta minkä verran suunnilleen. (Hillo valmistettu n.2l pilkottua raparperia ja 3dl hillosokeria).

Hei! Osaatko sanoa voisko laittaa täytteeseen suoraan valmista itse tehtyä raparperihilloa? Minkähän verran kannattaa? (hillossa 2litraa pilkottua raparperia ja 3dl hillosokeria) Ja mietin myös sellaista, että voiko tän kakun tehdä valmiiksi pakastimeen, mitenköhän käy koostumuksen jos tuoreita mansikoita laittaa? 🙂 kiitos jos pystyt vastaamaan!

Hmm… hillo käy hyvin. tekisin niin, että laittaisin sitä aluksi muutaman desin, ja lisäisin maistellen, tarvitseeko enemmän. Jos tuoreita mansikoita laittaa ja pakastaa sitten, saattaa käydä niin että mansikoiden kohdat sulaessa vettyy eri tavalla, mutta se tuskin pilaa makua Millään tavalla. Ehkä ne mansikat kannattaa pilkkoa ihan pieneksi ja sekoittaa hyvin. Pakastuksesta en osaa muuten sanoa, kuin että epäilen että massa vetää vähän kasaan, kuten juustokakuille yleensä käy. Makuun en usko vaikuttavan pätkääkään 🙂

Kommentoi juttua: Kesän paras Mansikka-raparperijuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Noodles and veggie-mincedmeat-tomatosauce, salad and cottage cheese 🍝😍
.
.
.
#noodles #tomatosauce #veggies #salad #cottagecheese #healthy #healthyfood #tastyfood #tasty #instafood #instachef #instafoodie #foodstagram #foodie #weightlossfood #lowcalories #sogood #loveit #kotiliesiruoka #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi
  • You do enough.
You have enough.
You are enough.
Relax. ❤️
.
.
.
#aforismi #youdoenough #youhaveenough #youareenough #relax #bettebox #thoughtoftheday #thoughts #beyou #fruttidimutsi #kotiliesiblogit
  • Sushi-wednesday 🍣🍱😍 Take Away from Konnichiwa, Lahti ❤️
.
.
@konnichiwalahti
@ravintolakonnichiwa 
I love @resqclub -app 😍😍😍
.
.
#konnichiwa #konnichiwalahti #takeaway #takeawaysushi #sushi #sushiwednesday #sogood #omnomnom #tastyfood #healthyfood #healthy #tasty #instafood #foodstagram #foodie #instafoodie #purelove #resqclub
  • It's Pasta Bolognese -day 😍😍🍝🍝
.
.
.
#pasta #pastaday #pastabolognese #pastapasta #pastatime #instafoodgram  #instafoodie #instafood #foodstagram #instachef #homecooking #homemade #foodoftheday #whatsfordinner #healthyfood #healthy #tastyfood #hyväruokaparempimieli #pastaa #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruoka #fruttidimutsi
  • You know the feeling that someone stares at You? I know. It was my hubbys slippers... Scary homer slippers.
.
.
.
#staring #slippers #scaryslippers #homer #homersimpson #thesimpsons #scary #fruttidimutsi
  • Jallusinappi on kinkun paras ystävä! Käy kurkkaamassa herkullinen resepti blogista!
.
.
.
#jaloviina #jallusinappi #joulu #joulusinappi #sinappi #mustard #jouluherkut #instafood #instafoodie #foodstagram #foodgram #goodandtasty #christmas🎄 #christmastime🎄 #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruoka #fruttidimutsi
  • Joulu ja vihreät kuulat kuuluvat yhteen ❤️ Tässäpä olisi resepti millä teet ne itse sokerittomasti 😍 Resepti blogissa ja linkki profiilissa! .
.
.
#joulu #joulunamit #vihreätkuulat #sokeriton #sugarfree #sugarfreelife #baking #bakingday #leivonta #leipominen #leivontapäivä #homemade #irtisokerista #resepti #uusipostausblogissa #uusipostaus #newpost #newpostontheblog #kotiliesiruoka #kotiliesi #kotiliesiblogit #fruttidimutsi

fruttidimutsi

X