Kesäviemisiä – Paholaisenhillo!

Pahoilaisenhillo on täydellinen lisuke grilliruokien kanssa tai hampurilaisen välissä. Se sopii texmex-piiraaseen antamaan makua tai pizzaan tomaattikastikkeen tilalle. Se tuo Amarillo-henkeä kotiruokaan ja lisää sen pienen pisaran kaivattua luxusta. Pahoilaisenhillo on myös erinomaisen fiksu kesä-vieminen kylään mennessä ja pakollinen herkku kesämökki-reissuilla. Se vaan on niin hyvää. Tänään nautimme sitä kana-salaatin kanssa, josta tulossa huomenna resepti. Löysin monia reseptejä tähän hilloon ja niitä mukaillen tein omani! Tässä LINKKI esimerkiksi Peggyn Pienen Punaisen Keittiön -blogiin, mistä poimin ehkä eniten vaikutteita! Chiliä ja valkosipulia kannattaa lisätä jos kaipaa potkua!


TARVITSET:

3 dl vettä (tai 1,5 dl, lue alhaalta muokkaus miksi)
500 g (1 prk) tomaattimurskaa
1 punainen chili
1 punainen paprika
2 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1/4 dl etikkaa
0,5 dl punaviiniä
reilu 3 dl hillosokeria
Pilko chili, paprika, valkosipulin kynnet ja sipulit ihan pieneksi silpuksi. Lisää ne kattilaan veden, tomaattimurskan ja mausteiden kanssa ja keitä 30 min miedolla lämmöllä, mutta niin että seos kiehuu koko ajan. Lisää etikka ja punaviini ja keitä hetki. Lisää lopuksi sokeri ja keitä vielä pari minuuttia. Siirrä jäähtymään ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

-EDIT- Olen saanut monelta ihmiseltä palautetta, kun paholaisenhilloni on löysähkö. Neuvonkin niitä, jotka haluavat tiivistä ja paksua hilloa, jättämään nestemäärästä vähän pois. Näin saat paksua ja tahmeaa hilloa. Itse tykkään käyttää paholaisenhilloa esimerkiksi pihvien, fileiden ja hampurilaisten kanssa ja siksi teen hieman löysempää –> levitettävämpää hilloa. Tai pitäisikö sanoa hilloketta.

Instagram

  • Kylmät wrapit on kuuman kelin paras lounas 😍❤️ Resepti blogissa, linkki profiilissa....
.
.
.
#hotweather☀️ #hot #hothothot #kuuma #suomenkesä #lämmintä #hotsummer #coldfood #wrap #wrapforlunch #hamandcheese #basil #happyme #happyfamily #summer #vacation #instafood #foodstagram #foodgasm #foodgram
  • My cute and handsome boy enjoying Wanhan Porvoon vanilla icecream @tasteofhelsinki
.
.
.
#myboy #mycuteboy #finnishboy #mylove #icecreamlover #vanillaicecream #wanhaporvoo #vanhanporvoonjäätelötehdas @vanhan_porvoon_jaatelotehdas #thebest #thebestoftimes #electrolux #thebestday #kotiliesi #fruttidimutsi #kotiliesiblogit #chefssecret #tasteofhelsinki2018 #thebestpeople #parastajustnyt @annaliiri @r_siren @kotiliesi
  • #pink #macarons #pinkmacarons #rhubarb #blackberry #sogood #firsttimeever #firstmacaron #firstmacarons #pinkpinkpink #sogood #instafood #instafoodie #foodstagram #baking #bakingday #leivonta#leipominen #bakestagram #omnomnom
  • #kidspartymenu #kidsparty #foodforkids #foodforkidsparty #food #instafood #foodstagram #kidschoice #kidsincharge #easyfood #meatballs #tomato #sausage #grapes #cheese #happykids #instakids
  • Kun synttärilahjat kuoriutui ❤️🐾
.
.
.
#hatchimals #kidslife #bestgiftever #hatchilife #toomuchyoutube #octobus #hippo #hippopatamus #hatchikidokids #hatchikids #thanks  @munakoisonijamina
  • @suklaapossu 😘❤️
@tasteofhelsinki @kotiliesi @electrolux #chefssecret #kaupallinenyhteistyö #tasteofhelsinki2018 #helsinki #kilpailualkamassa #jännittää #kotiliesiblogit #kotiliesi #fruttidimutsi #electrolux #parastajustnyt
  • Kilpailin tänään @tasteofhelsinki tapahtumassa @katja.tuomainen kanssa @suklaapossu ja @karijulin vastaan ja ME VOITETTIIN ❤️😍 Kiitos #electrolux @kotiliesi ja @tasteofhelsinki Oli huikean hauska kisa ❤️☀️☀️😎
.
.
.
#tasteofhelsinki #event #festival #foodfestival #tasting #competition #wewin #summer2018 #tasteofhelsinki2018 #bestoftimes #helsinki #kotiliesiblogit #kotiliesi #fruttidimutsi #chefssecret #kaupallinenyhteistyö

fruttidimutsi

Keskustelu

Hei,
kauan hillo säilyy jääkaapissa?
Voiko pakastaa?

Jos purkitusvaiheessa keittää purkit ja huolehtii hygieniasta, niin säilyvyys voi olla kuukausia. Oon myös lukenut et jos säilöö sen kaupoista saatavilla säilönta-aineilla, saa kerralla säilöön vuodenkin hillot. Pakastanut en ole, mutta en usko että maku katoaa siinä mihinkään, koostumus sensijaan voi hieman vetistyä. Itse keitin purkit ja purkitin kuumana. Laitoin kannen kiinni heti kun uskalsin ja nopea jäähdytys, on säilynyt hyvänä jo muutaman kuukauden.

Hei! Reseptisi kuulostaa parhaimmalta mitä olen tähän mennessä löytänyt, niimpä ajattelin kokeilla sitä. Minua mietityttää vain nesteen määrä reseptissä, sillä se on paljon suurempi kuin muissa. Osaatko vastata tähän miksi ja onko koostumus sitten löysempi kuin muissa ohjeissa?

En ole tehnyt muilla resepteillä kuin tällä ja tätäkin tuunasin itse. Hillosta ei tule ns. Tahmea ja ”kova”, vaan löysempi mutta silti kiinteä. Sitä keitellään kokoon jonkin verran, mutta herkullinen hillo se on ihan kaiken kaikkiaan.

Hei! Tuliko hillo jo hillomaiseksi keittämisen aikana vai jähmettyykö vasta jäähtyessä? Sillä sain tämän juuri valmiiksi ja on vielä kiehuvan kuumaa ja todella löysää, ei siis yhtään hillomainen.

Muistaakseni se jonkin verran hyytyy jäähdyttyään. Mut toki paholaisenhillonhan ei kuulu ihan semmosta paksua ja tahmeaa ollakaan. Mä keittelin sen sillon kokoon ja sit jääkaapissa se jonkin verran hyytyi lisää. Oon itse tekemässä tätä nyt viikonloppuna, et sillon verestyy hieman muistot. Tokikaan se ei tähän sun tilanteeseen auta. Mut ei sen kyllä ihan lirua kuuluis olla…

Hei, milläköhän voisi korvata ton punaisen paprikan? Onko jotain ehdotuksia?

Tälleen nopeasti kun miettii, niin mitenhän toimisi joku porkkana, raparperi tai punajuuri? Keittelis vaan pehmeämmäksi. Sais väriä ja makua kivasti 🙂 onko paprika siis allergisoiva? Koska toi hilloke on makea ja tulinen, niin paprika ei sieltä pahemmin maistu läpi. Mut allergiat on sitten erikseen 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.