Kun olin pieni tyttönen ihanalla ysärillä, äitini kehitti tällaisen hauskan kääröleivän, mihin hän teki tonnikalatäytteen. Käärö oli hauska ja herkullinen sellaisenaan ilman koristeluita ja samalla se piti upeasti voileipäkakun virkaa ihan arkena ilmaantuville kahvivieraille, siinä missä juhlassakin.

Tämä siis on tavallaan kuten voileipäkakku. Idea on sama. Se vain on vähän niinkuin kääretortun mallissa. Ranskanleipä leikataan varovasti alhaalta alkaen niin, että sen sisälle tulee tuo vähän spiraalin mallinen leikkaus. Sen jälkeen se täytetään varovasti täytteellä ja kääritään kelmuun tai folioon vetäytymään. Sitten se onkin siinä.

Kinkkukääröjen täyte on seuraavanlainen:

TARVITSET n. 25 annosta:

2 kpl Ranskanleipiä

400g Tuorejuustoa (maun voi valitan oman mielen mukaan)
200g Palvikinkkukuutioita
2 dl Juustoraastetta
5 Kevätsipulinvartta silputtuna

  • Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Ne maistuvat paremmalle jos massa saa maustua jääkaapissa muutaman tunnin.
  • Leikkaa ranskanleipä spiraalityylillä levyksi.
  • Ranskanleipää pitää kostuttaa varovaisesti vedellä pullasutia apuna käyttäen.
  • Täytä leikattu ranskanleipä täytteellä ja kääri kelmuun tekeytymään seuraavaan päivään.
  • Kun leipä on kääritty takaisin kasaan, kostuta vielä leivän pinta vedellä. Purista varovasti käsillä leipää kasaan, että täyte löytää paikkansa.