Kolme kesäistä leipää herkutteluun ja kokkikisan voitto

Kaupallinen yhteistyö: .

Mainos Electrolux

Perjantai 15.6.2018 oli päivä, jota olin odottanut kuin nousevaa aurinkoa. Pääsin Kotilieden ja Electroluxin kautta kilpailemaan blogikolleegaani Suklaapossua vastaan. Leikkimielisen kokkisodan näyttämö Chef´s Secrets -keittiö, joka oli viikonloppuksi rakennettu Taste of Helsinki -tapahtumaan. Päivä oli erityisen kaunis ja lämmin. Meitä jännitti Suklaapossun kanssa luvattoman paljon.

Electroluxin edustajat ja Kotilieden jengi saivat leppoisalla tunnelmalla jännitystä hieman pois, mutta kyllä siinä silti kylmä hiki nousi pintaan, kun piti aloittaa.

Kilpailun ideana oli kokkisota. Minä ja Suklaapossu kilpailimme toisiamme vastaan yhdessä Suomen Kokkimaajoukkueen huippukokkien kanssa. Meille ei kerrottu etukäteen tehtävää, joka lisäsi jännistystä. Tehtävänä oli valmistaa 3 erilaista lämmintä leipää raaka-aineista, jotka paljastettiin vasta kun kilpailu alkoi.

Luulisi, että kolmen leivän valmistaminen puolessa tunnista on helppoa, mutta ei se niin vain mennytkään. Juoksimme ympyrää kuin päättömät kanat juontajan kysyessä kysymyksiä kisan edetessä. Välillä pelkäsin, että taju lähtee :). Vuosi kokkikoulua takana ja selkeästikään minulla ei taida olla vielä paineensietokykyä.

Kisan päätyttyä olimme kummassakin joukkueessa loihtineet kolme erilaista leipää. Punainen joukkue eli minä ja kokkimaajoukkueen Katja Tuomainen valmistimme seuraavat (kannattaa kokeilla kotona):

  • tummaa leipää, jossa oli freesattua paprikaa, piparjuurta ja savumuikkua
  • vaaleaa leipää, jossa oli pannulla lämmitettyä lämminsavulohta, tuorejuustoa ja kaprista
  • vaaleaa leipää, jossa oli uppomuna ja paahdettua parmankinkkua

En täysin muista, mitä sininen joukkue teki, mutta erityisen herkullinen ja taatusti yllättävä veto heiltä oli savulohi-mansikkaleipä.

Meidän kolme leipäämme: Serrano- uppomuna, lämmin lämminsavulohi ja savumuikku- paprika

Suklaapossun tiimi loihti kasvis-, muikku- ja lohi-mansikkaleivät

Yleisö maisteli kokkauksiamme ja minun ja Katjan joukkue voitti täpärästi huutoäänestyksessä. Kisa oli lopulta superhauska ja lähtisin vastaavaan koska tahansa uudelleen. Oli mahtavaa päästä kokeilemaan livenä esimerkiksi Electroluxin induktioliettä. Kotioloihin tehty liesi lämpeni sekunneissa aivan kuten ammattikeittiöissäkin vastaavat.

Samoin Electroluxin sauvasekoittimeen kiinnitettävä silppuri teki ennätysajassa kiitettävää jälkeä, kun vertaa omaani.

Kilpailun jälkeen joimme Electroluxin teltalla lasit viiniä. He olivat keksineet hauskan tavan tuoda tuotteitaan esiin, sillä teltalla oli Electroluxin huippuluokan jääkaappi, mistä sai käydä hakemassa kylmää vettä milloin tahansa.

Kiertelimme aluetta ja tutustuimme tarjontaan. Maistelimme ravintoloiden tuotteita ja nautimme kauniista kesäpäivästä. Mieleenpainuvimmat herkut olivat ainakin Fabrikin italialaisella tryffelillä maustettu risottopallo ja Ragun makkara Meri-Lapin luomukaritsasta tomaattifregolalla, varhaiskaalilla sekä averna-sinapilla. Erityisesti kuitenkin rakastuimme Vanhan Porvoon vaniljajäätelöön, se sai koko seurueelta arvosanaksi parempi kuin erinomainen, 6/5.

Päivä oli täydellinen ja kyllähän se kotimatkalla hymyilytti, kun napsahti vielä se voittokin kotiin. Tällaisia juttuja saisi olla useamminkin, tämä oli ihana tapa aloittaa kesäloma!

Advertisement

Kommentit

Kommentoi juttua: Kolme kesäistä leipää herkutteluun ja kokkikisan voitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X