Kolmen raaka-aineen Omar-piparkakut!

Piparkakut kuuluvat lähes kaikkien suomalaisten jouluun. Niin herkullisia kun ne ovatkin ihan sellaisenaankin, niiden tuunaaminen ja varioiminen on helppoa ja tuo vanhaan tuttuun jotain uutta ja ihanaa!

Testasimme lasten kanssa Omar-pipareita. Omar-kermakaramelli pyöritetään piparin sisään ja paistetaan niin että se sulaa uunissa ihanasti piparkakun väliin.

Nämä ovat aivan ihania sellaisenaankin, mutta dippasin jäähtyneet piparkakut vielä sulaan valkosuklaaseen ja koristelin strösseleillä. Kylkeen vielä kuppi kuumaa glögiä, ja joulu maistuu suussa.

Valkosuklaa ja strösselit ovat vapaaehtoisia. Niitä nämä ei välttämättä tarvitse lainkaan.

Omar-piparkakut, 15 kpl

  • 1 pkt Piparkakkutaikinaa
  • 1 pss Omareita
  • (100 g valkosuklaata)
  • (strösseleitä)

  1. Sulata tai valmista taikina.
  2. Jaa taikina 15 osaan ja pyöritä palloiksi.
  3. Työnnä jokaisen pallon sisään Omar ja taputtele litteiksi kakkusiksi pellille.
  4. Paista paketin ohjeen mukaan, varo polttamasta.
  5. Kun piparit on jäähtyneet, dippaa yksi reuna sulaan valkosuklaaseen.
  6. Koristele halutessasi strösseleillä.

Kommentit

Kommentoi juttua: Kolmen raaka-aineen Omar-piparkakut!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X