Koti, jonka sisustustyyli on DIY!

Olohuoneeseemme valittiin seinähyllyt, jotka teimme itse tuppeensahatusta koivusta. Ne kiinnitettiin valkoisilla valurautakoukuilla.

Olen avannut blogini kautta ovet kotiimme. Olen julkaissut paljon sisustukseen liittyviä postauksia huone kerrallaan. Olen myös jakanut tänne ideoita käsin tehtyihin sisustusyksityiskohtiin. Kertonut vinkkejä miten kierrättämällä saa kauniita juttuja helposti ja olen myös esitellyt lempparihuonekaluni. Niin siinä vain kävi, että kun kolmekymppiset koputtelevat ovea, minä viimein löysin sisustustyylin, mihin en kyllästy. Tai no, me löysimme.

Olen aina pitänyt voimakkaista väreistä ja ihastunut niihin sisustuksessakin uudelleen ja uudelleen. Silti jokainen väri yksi toisensa jälkeen alkoi tökkiä ja ärsyttää jo hyvin lyhyessä ajassa. Ja taas oli aika sisustaa uudelleen. Siinä oli se hyvä puoli, että kotimme löysi monenlaisia tyylejä vuosien mittaan, mutta se huono puoli, ettei mikään tyyli tullut jäädäkseen. Tyylin oli muututtava jatkuvasti. Meillä on ollut petrolin värinen, pinkki ja turkoosi keittiö. Meillä on ollut puna-musta ja musta-valkoinen olohuone. Meillä on ollut myös lastenhuone, joka jaettiin tasan kahteen toisen puolen ollessa pinkki ja toisen turkoosi.

Värit ovat ihania, mutta ne alkavat aina ennen pitkää kyllästyttämään. Muuttaessamme tähän kotiin vajaa vuosi sitten, päätimme sisustaa kotimme erilailla, neutraalisti. Sisustuksessamme onkin enimmäkseen harmaata ja valkoista. Jos värejä on käytetty, ne ovat haaleita sävyjä. Ja ensimmäistä kertaa koskaan sisustus on väreineen pysynyt samanlaisena lähes kokonaisen vuoden. Uutta on tullut koko ajan lisää, mutta värimaailma on pysynyt samana. Neutraalit värit tuovat rauhaa, eikä sitä rauhaa halua rikkoa. Tuntuu ihanalta että oma tyyli on löytynyt ja kotona on pohjattoman hyvä olla. Koti on meidän näköisemme: Rustiikkinen, maalainen ja maanläheinen. Juuri sellainen kuin me itsekin olemme.

Minä kuvaan paljon niin puhelimella kuin kamerallakin. Kameralla kuvatessani tiedän jo kuvaa ottaessa, että kuvat ovat tulossa tänne. Puhelimella minä taas kuvaan perhealbumiin ja omaan käyttöön. Tässä tänään kuvailin kotiamme, kun löysin puhelimesta uuden asetuksen ja tuo asetus toi kotimme yksityiskohdista esille juuri sen mitä olen sisustukseltamme halunnut: Rauhan ja maalaisromanttisuuden.

Kuvista tuli omaan silmääni jotenkin hurjan suloisia ja minä halusinkin jakaa ne teidän kanssanne. Esitellä kotimme taas uudelleen ja näyttää ne pienet yksityiskohdat, mitä minä rakastan kodissamme kaikkein eniten.

Tässä siis kotimme jälleen kuvina, tällä kertaa kuvissa ne asiat, joita minä rakastan meillä eniten:

Työpisteeni päällä on teksti, minkä aion ottaa motokseni: Tee enemmän asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Tietokoneen päällä on myös itse väsätty blogitaulu sekä ihana lahjaksi saatu taulu perheestämme.

Työpisteeni on osa olohuonettamme. Tässä minä kirjoitan ja teen blogia ja hoidan kaiken muunkin mahdollisen.

Olohuoneen löhösohva on edelleen minun lempihuonekkalujani. Siihen on ihana rojahtaa istumaan ja lukemaan vaikka kirjaa. Myös aamukahvi maistuu parhaalta juuri tuossa vilttiin kääriytyneenä.

Kirjahylly on aivan löhösohvassa kiinni. Näin käden ulottuvilla on aina jotain kivaa luettavaa.

Makuuhuoneemme sängynpääty ja tuo iso suodatinpussikukka ovat edelleen osa kotiamme. Teimme sängynpäädyn yhdessä puolisoni kanssa kuormalavasta. 

Mummun ja ukin 50 -luvulla hankkima kampauspöytä on minun aarteeni. Siinä on Ikean valot tuomassa riittävästi valoa meikkaamiseen. RRRakastan sitä!

Mummun meikkauspöydän toisessa kahvassa roikkuvat minun hääkenkäni ja häätiarani. Tuo pöytä on minun aarteeni. Täynnä muistoja monelta vuosikymmeneltä.

Keittiön katossa roikkuva pihlajan oksa, sekä anoppilan kristallit ovat olleet keittiössämme nyt parisen viikkoa. Tykkään siitä valtavasti. Se tuo metsän kotiin. 

Keittiössä tai olohuoneessa on aina tämä maljakko, mihin vaihtuu sisältö vuodenaikojen mukaan.

Ihana Hemtexin lamppu on kirppislöytö ja kynttilät on saatu lahjaksi. Niitä vaan ei raaski polttaa.

Olohuoneen seinässä olevat myrskylyhdyt ovat myös suloinen lisä sisustukseen. Näitä ei ole tullut vastaan vielä missään. Lyhtykoukut löytyivät sattumalta syksyllä ja niiden piti mennä ulos, mutta sainkin idean laittaa ne olohuoneeseen ja ne sopivat sinne oikein mahtavasti.

Ihana vanha ikkuna on myös osa olohuoneemme sisustusta.

Lastenhuoneen leikkikeittiö on yksi minun isoimmista nikkaroinneistani. Ja olen edelleen tyytyväinen lopputulokseen. Se on lasten leikeissä päivittäin.

Lastenhuoneen vaatekaappien oviin räpeltämä sisustustarrapuu on tehty dcfixistä. Se on saanut olla kivasti paikallaan ja tuo hauskaa tunnelmaa koko huoneeseen.

LINKIT AIEMPIIN POSTAUKSIIN JA KÄSITYÖOHJEISIIN:

OSALLISTUTHAN MYÖS SINITUOTTEEN ARVONTAAN! Arvon blogissani viisi kappaletta Sinituotteen siivousvälinesettiä! Pääset arvontaan tästä linkistä.

Kommentit (6)

Oi onpa ihana sisustustyyli! Vähän niin kuin meillä. Ihana kun täällä Jyväskylässä bloggaa ja touhuaa saman henkinen äiti! ♡ Supersöpö tuo sängynpäätykukka!

<3 <3

Mahtava idea tuo oksa katossa! Täytyykin ehkä lainata 😉

kiva kuulla! ideaa saa ehdottomasti lainata ??

Kommentoi juttua: Koti, jonka sisustustyyli on DIY!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X